Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Hudák Zsolti, vagy ahogy Stylingos körökben jobban ismerjük: Opeldevils vérbeli hobbi-tuner. Szabadidejét szinte teljes mértékben az autók átalakítása teszi ki, melyeken minden módosítást szeret saját kezűleg elvégezni. Hasonlóan járt el saját gépe esetében is, melyet jelenleg hazánk egyik legkomolyabb Calibrájakánt tarthatunk számon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autók iránti vonzalom még egészen régen, a Matchboxoknál kezdődött Zsoltinál, azóta nincs megállás: első autója (még a "múlt században") egy kétütemű Trabant volt, mely rengeteg munka, és nem kevés befektetés árán Magyarország legszebb Trabantjának járó megtisztelő címet is kiérdemelte anno. Ilyen alapokkal pedig sejthető, hogy a harmadikként vásárolt Opel Calibra esetén sem adott alább. Zsolti - elmondása szerint - egyszerűen nem tűri meg az autókat gyári állapotukban, mindig hozákezd valahol - ha pedig már nekilátott, nincs megállás.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem történt ez másképp most sem. A 2000-ben vásárolt tűzpiros Calibra Münchenből érkezett hazánkba, teljesen széria állapotban - egyedüli módosításként 14" OZ felnik és egy DTM véggel ellátott Supersprint hátsó dob volt fellelhető az autón. Alig három héttel a vásárlás után az Opel már túl volt a motorháztető morcosításán, ezt aztán szép apránként követte a fóliázás, a 16" felnik és a középső dupla végződéssel ellátott komplett kipufogórendszer, majd lassanként a többi - tetemes mennyiségű - módosítás. Zsolti - bevallottan - három dologhoz nem ért: ez a lakatolás, fényezés, valamint az elektronika. Ezek kivételével minden módosítás saját keze munkáját dícséri, mint látni fogjuk nem is akármilyen fokon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A változtatásokat nehéz lenne sorrendbe állítani, öt év alatt az autóra folyamatosan kerültek fel a különböző cuccok. Külső optika terén Zsolti az eredeti formákhoz ragaszkodott, a spoilerezés és a szárnyak nem az ő világa. Bármilyen hihetetlen, az autón jelenleg minden karosszéria-elemet a gyári alkatrészek képviselik - persze egy "cseppet" átalakítva, és így biztosítva a teljesen egyedi látványvilágot. Ahol csak lehet, a letisztult elemek dominálnak, felesleges zárakat, feliratokat és műanyag kiegészítőket nem találunk a kasznin.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A másik legegyedibb dolog az autó színe. Ez egészen sokáig a gyári pirosban pompázott, míg az autó át nem esett egy komplett újrafényezésen: a választás a Standox 3RSE Dynamic Red Effect árnyalatára esett, mely leginkább Ford Mustangokról lehet ismerős. A bordó árnyalat minden műanyag felületet érintett, a kilincsektől kezdve a küszöbökig, mindemellett a motortér is némi fényezésen esett át: több elem is krómszínűre lett fújva, megadva ezzel a másik domináns alapszínt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A legütősebb átalakításokat viszont az utastérben találhatjuk, melyek a beépített installáció köré csoportosulnak. A "utastéri élvezet" több verzió után érte el végső állapotát. Márka tekintetében kezdetektől fogva a Dragster dominál, mind a mélynyomók, mind a dupla első komponens szett tekintetében, a középkonzolon pedig, a Kenwood fejegység mellett egy LCD TV teszi teljessé a multimédiás összképet. Az elektronikai átalakítások - egy szintén Carstyling-felhasználó - Covex segítségével valósultak meg, maguk az ajtópanelek, konzolok és a mélyláda üvegszálas megvalósításai pedig kivétel nélkül házilag készültek. A belső fényezések a kaszni színét Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!követik, ugyanígy a sportkormány és a váltózsák is ezzel az árnyalattal harmonizál. Felsorolni is hosszú volna a rengeteg apró belső módosítást, melyeket a tulajdonos nevét szimbolizáló apró plüss ördögök tesznek teljessé, egy viszont biztos: az utastérben - elsősorban szép állapotuk miatt - egyedül az ülések maradtak meg gyári állapotban. Ám ez sem lesz már így sokáig: hamarosan vajszínű bőrrel ellátott (szintén gyári) Recaro garnitúra váltja fel őket - hagyjuk meg, elég komolyan fognak mutatni!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Természetesen a motor sem a régi: a kétliteres, 8-szelepes blokk sport vezérműtengelyt és nagyobb szelepeket kapott, e mellett nagyobb AC-pumpa és chiptuning jelentik a plusz lóerőket. A módosításoknak köszönhetően + 30 lóerőt sikerült hozzáadni a gyári értékhez, persze idővel még ez is változni fog.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autón esett legutolsó módosítás az LSD, azaz a Lambo stílusú ajtószett, mely felszerelésével vitathatatlanul a legdominánsabb módosítást sikerült megvalósítani, hiszen jelenleg igencsak ritka itthon a hasonló kiegészítővel szerelt Calibra. Persze mindez csak első ránézésre igaz, hiszen mint láttuk, mögöttük sokkal több lakozik.

Az autót magát az idei MüllerArt Styling-szépségverseny sorozat keretei között ismerhettük meg, és követhettük végig épülését, még ez alatt az időszak alatt is. Zsolti az éves összetett verseny profi kategóriája 2. helyezettjének járó kupát, valamint a közönségszavazás első díját tudhatta magáénak a 2005-ös év végén.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A jövőt illetően Zsolti kifogyhatatlan ötletekből: belül, a vajszínű bőrhöz új ajtókeretek készülnek, ismét átalakul a csomagtér, kívül karbon motorháztető és teljesen egyedi Angel-Eyes lámpák kerülnek felszerelésre. Motorilag komplett Lexmaul kittel - leömlő, injektor és computer - gazdagszik a gépezet. Kíváncsian várjuk még milyen meglepetések várnak ránk a következő szezonban!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mint ahogy a mondás is tartja - minden sikeres férfi mögött egy nő áll - Zsolti elmondása szerint kedvesének, Anikónak is sokat köszönhet az autó elkészültében, melyet természetesen ezúton is ki szeretne hangsúlyozni. Az autó egyébként egy négyoldalas cikkben a január-februári Top Tuning magazin oldalain is megtekinthető!

Típus

Opel Calibra

Tulajdonos

Hudák Zsolt (Opeldevils)

Motor

Motor

C20NE

Elektronika

Lexmaul

Légszűrő

K&N 57i szett

Kipufogó

LEXMAUL sorszámozott hengerenkénti leömlő,+ PROEX rendszer

Egyéb

Módosított légtömegmérő, Komplett LEXMAUL RAM, átdolgozott szelepek komplett hengerfej tuning ,272 fokos LEXMAUL vezérműtengely.....

Futómű

Gumik

215/40 R17 AVON ZZ3

Felnik

Hijoin F 50 replika

Rugók

Hightech Sport -60mm

Gátlók

Hightech Sport

Fékek

dupla belső hűtéses BREMBO ,TEXTAR puha sport betétek, GOODRIDGE fémhálós fékcső szett

Merevítők

RAID polirozott állítható toronymerevítő

Külső Optika

Karosszéria

eltüntett tetőlécek, hátsó ablaktörlő, antenna, és oldal díszlécek, letisztított, átalakított gyári lökhárítók, gépháztetőbe bevágott 2db régi GSI beömlő(fordítva)

Kiegészítők

GSR Line hood protector, német gyári LSD ajtók

Dekor

Dragster Matrica

Belső Optika

Festés, dekor

komplett műszerfal + váltóbox + ajtó részletek + woofer láda kocsi színre fényezve

Ülések

gyári Recaro ülések

Kormány

Raid 260mm-es piros + Raid levehető kormányagy

Fénytechnika

elől a lábtérnél és a zenénél hátul piros neonok

Egyéb

Sparco váltógomb, pedálsor, és kézifék markolat + Sparco váltó- és kézifék zsák

HIFI

Fejegység

PWSM 9527 Kenwood fejegység (2005-ös csúcsmodell)

Multimédia

Pyle PLBNMP47-es motoros mutimédia DVD 7"

Erősítő

DRAGSTER 4060 2*500W Sinus
DRAGSTER 4075 4*100W Sinus

Hangfalak

DRAGSTER DSC642 Hightech hangszóró szett *2
DRAGSTER DWH259 Hightech 2*2 ohm *2 (40cmes)

Egyéb

Rocford Fosgate 1 farados kondi, Rockford Fosgate
kábelezés, Rockford Fosgate 2db 1/4-es
tápelosztó, Rockford Fosgate 2db 1/2-es tápelosztó, Rockford Fosgate 2db aranyozott aksisaru, Impact DP1081 főtáp biztosíték 150 A-es Rockford Fosgate biztosítékkal