Hazánkba is megérkezett a már korábban bemutatott, C-szegmensbeli, családok és céges vásárlók számára is ideális EHS Plug-in hybrid SUV modell benzines változata, a HS. A kiváló ár-érték aránnyal rendelkező szabadidőautóra a gyártó ráadásul remek garanciális opciókkal is vállal. Testközelből megnézheted majd az AMTS-en is!

A modern külsővel és hatalmas belső térrel ellátott EHS Plug-in Hybrid modell, már benzines erőforrással is elérhető a magyar piacon. A kiforrott hajtáslánccal és a komplikációmentes belső égésű motorral szerelt MG HS modell, biztosan a családok kedvence lesz, praktikus kialakításának és kiváló ár-érték arányának köszönhetően.

Az MG HS garantálja a biztonságot, hiszen 2019-ben, a maximális 5 csillagos értékelést kapta az Euro NCAP törésteszten. A csillagok száma jól tükrözi az autó ellenállóképességét és kiváló biztonsági- és vezetéstámogató rendszerét.

A 162 lóerős rendszerteljesítménnyel és 1.5 turbómotorral ellátott jármű nem áldozza fel a hatékonyságot a sebesség oltárán. A 6 fokozatú kézi, és a 7 fokozatú duplakuplungos automata sebességváltó gondoskodik arról, hogy a belsőégésű motor a lehető leghatékonyabban adja le a teljesítményt. A HS kiemelkedően magas gyártási kapacitása, kiváló ár-érték aránya, rendkívül színvonalas technológiája, valamint a modellre vállalt 7 év garancia teszi az autót tökéletes választássá, ahogy ezt a modellhez társított jelmondat is tükrözi: Neked való!

A HS története

A családok számára ideális új crossovert, az MG HS-t még 2018-ban a Pekingi Nemzetközi Autókiállításon mutatták be. Motorválasztékának, kompakt kialakításának és praktikus belső terének köszönhetően, Kínában a következő évre, sikerült megháromszorozni az értékesítési számokat. Az MG legnagyobb európai modellje olyanoknak is megteremti a prémium SUV-élményt, akik eddig úgy vélték, hogy nem engedhetik meg maguknak. Míg Európában inkább a hibrid változat terjedt el, addig a különböző kontinensek országaiban a benzines változat is nagy népszerűségnek örvend.

Dizájn

Az MG HS, csak úgy, mint a hibrid változata, a megfizethető felső kategória jegyében készült. Kialakítása az európai piacon is tökéletesen megállja a helyét, hiszen határozott vonalai, sportos lökhárítói és szemet gyönyörködtető színei magával ragadóak. Az MG márkajelet elöl, a gyémántmintás hűtőrács keretezi, hátul pedig a dupla kipufogóvégek teszik stílusossá és teljessé a magabiztos megjelenést. A három felszereltségi szint – Family, Comfort és Luxury – számtalan intelligens és kényelmi funkciót kínál a vezetője és családja számára. 

Az új HS modell öt, gyönyörű színben érkezik: Medal Silver, Phantom Red, Pebble Black, Dover White és Brighton Blue.

Hajtáslánc

Az MG HS hatékony, 162 lőerős 1.5 literes turbómotorja könnyed és dinamikus vezetési élményt nyújt. A 6 fokozatú kézi, és a 7 fokozatú duplakuplungos automata sebességváltónak köszönhetően az autó maximális nyomatéka 250 Nm 1500 és 4400 fordulat között. Gazdaságos 7,4-7,7 l/100 km WLTP szerinti, kombinált üzemanyag-fogyasztása fenntartható és költséghatékony használatot biztosít. A nulláról százra 9,9 másodperc alatt gyorsuló autó CO2-kibocsátása WLTP szerint 168-174 g kilométerenként.

Beltér

A kifinomult anyaghasználattal kialakított puha tapintású, kényelmes ülések garantálják a nyugodt és harmonikus utazást. Az új HS nem csak a kényelem, hanem a praktikum miatt is a családok kedvence lesz: a szériafelszereltség részeként 60:40 arányban ledönthető hátsó háttámlának köszönhetően a rakodótér akár 1454 literesre is bővíthető. A számos kiegészítővel és praktikus megoldással felszerelt belső tér minden felszereltségi szint esetén tartalmazza a klímaberendezést, a 10,1”-os színes kijelzőt, a hangszórókat és a csatlakozókat.

Luxury verzió esetén a modell kiegészül az elektromosan állítható első utasüléssel, és opcionálisan választható integrált exkluzív burgundi bőr sportülésekkel. A luxus érzetet tovább növeli a nyitható panoráma napfénytető, és a személyre szabható hangulatvilágítás.

MG Pilot

Az MG HS egyik legfontosabb tartozéka az MG Pilot komplex vezetéstámogató rendszer, mely számos elemből áll:

  • Aktív vészfékező rendszer (AEB): 20 km/h alatti sebesség esetén az autó automatikusan fékez, hogy elkerülje az ütközést a gyalogossal, kerékpárral vagy egy másik járművel.
  • Sávtartó rendszer (LKA): a rendszer egy kamera segítségével határozza meg a sávjelzéseket, illetve a jármű helyzetét a sávon belül. Ha az LKA úgy érzékeli, hogy a jármű akaratlanul kisodródik, akkor vizuális- és hangjelzésekkel valamit a kormánykerék rezgésével figyelmezteti a sofőrt.
  • Adaptív sebességtartó automatika (ACC): az ACC az út során, folyamatosan figyeli a forgalmat, tartja a beállított sebességet és a távolságot kivéve, ha az autó előtt egy lassabban haladó jármű található. Ilyenkor fokozatosan csökkenti a sebességet, majd ha az elől haladó jármű gyorsít vagy sávot vált, akkor automatikusan visszaáll a beállított sebességre.
  • Forgalmi dugó asszisztens (TJA): ha az ACC aktív, akkor a HS 60 km/órás sebesség alatt képes a forgalmi sávon belül maradva követni az előtte haladó autót, akár kanyarban is.
  • Intelligens távolsági fényszóró asszisztens (IHC): amennyiben AUTO állásban van a távolsági fényszóró és a rendszer másik járművet észlel maga előtt, akkor automatikusan tompított fényszóróra kapcsol.
  • Sebességtámogató rendszer (SAS): az MG HS sebességkorlátozó táblák aktív figyelése mellett, folyamatosan figyelmezteti a vezetőt azok betartására.
     

Felszereltségi szintek

A vásárlói igények maximális kielégítése érdekében az MG HS most 3 felszereltségi szinttel érhető el.
A Family belépő felszereltségi szint, kedvező ár-érték arányával fogja meghódítani a hazai piacot. Az alapfelszereltség részét képezi például a LED nappali menetfény, a 10,1”-os színes érintőképernyő, az Eco bőr üléskárpit, a hátsó parkolóradar és tolatókamera, valamint a vezetés biztonságosságát támogató MG Pilot rendszerek.

A középső, Comfort felszereltségi szint a fentieken túl, számos olyan funkciót tartalmaz, amely a modell versenytársainál általában csak felár ellenében érhető el. Ide sorolható például az esőérzékelő, első ködlámpák, fűthető első ülések, az első és hátsó parkolóradarok, illetve  a 2 zónás klímaberendezés az automata váltós verzió esetén.

A legmagasabb, Luxury felszereltség további extrákkal egészül ki, így a cégautó felhasználók minden igényét kielégíti: nyitható panoráma napfénytető, dinamikus LED irányjelzők elöl és hátul, exkluzív Bader® bőr integrált első sportülések Alcantara® betétekkel, 360°-os kamerarendszer, személyre szabható hangulatvilágítás és alumínium sportpedálok.

Garancia

Az autók kiválósága és megbízhatósága garantált. Az MG modellek rendkívül alapos tervezése, gyártási eljárása és összeszerelési módja minőségben és megbízhatóságban is a legmagasabb színvonalat képviselik. Ezért az általa gyártott és forgalmazott összes MG modellre teljes körű, általános műszaki garanciát vállal 7 év vagy 150.000 kilométeres futásteljesítményig, illetve kilométerkorlátozás nélküli átrozsdásodás elleni garanciát nyújt, amely átruházható, ha az autó a garancia érvényességének időtartama alatt gazdát cserél.

Árak

Az MG HS belépő ára, a Family felszereltségi szinttel és manuális váltóval 9.999.000 Ft. A legtöbb opciót és jellemzőt tartalmazó Luxury szint, manuális váltóval 11.349.000 Ft-ba, míg automata váltóval 11.999.000 Ft-ba kerül.  Mindhárom felszereltségi szinthez 175 000 Ft a metálfényezés, míg a Luxury modellhez az exkluzív, burgundi bőrkárpit felára 150.000 Ft.

Az márka egyre szélesebb hazai kínálatába mind március 17-19. között a Hungexpón, az AMTS új autós pavilonjában felépülő MG standon, mind a Westendben esedékes élő autóépítés keretei között is belenézhetsz!

További infók és modellek: mgmotor.hu