Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Volvo Cars of North America (VCNA) és az EVOLVE ismét összefogott, hogy a Dél-Kaliforniai autóőrült nagyközönség számára valami felejthetetlent alkosson. A projekt alapját a Volvo XC90-es jelentette, melyet számos új design elemmel és teljesítménynövelő kiegészítővel fejeltek meg.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem az ultra-fekete XC90-es volt a VCNA és az EVOLVE első közös vállalkozása. Az együttműködés még 2003-ban, a Specialty Equipment Market Association (SEMA) show-n kezdődött, ahol két nagyteljesítményű, Volvo S60 R szedánt és v70 R-es furgont mutattak be. A következő évben megalkották a rendkívül sikeres 400 lovas EVOLVE S40-est, így várható volt, hogy a két cég kapcsolatának a jövőben is lesz még foganatja.

"Az XC90 cégünk egyik régi nagy álma" – mondta Don Nicholson az EVOLVE vezérigazgatója. "Kiváló lehetőséget jelent arra, hogy egy elegáns, nagyteljesítményű gépet alkossunk, amely a piac felsőbb régióit célozza meg" Az XC90-es jelenti a sport és a luxusvilág tökéletes elegyét, hiszen a vakító külső mögött, egy igazi sportautó szíve dobog.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egész remekmű polír feketében pompázik. Az eredeti modellt lejjebb ültették, és sport felfüggesztéssel szerelték fel, amit a három részből álló 22x9.5 EVOLVE "E7" kerekek emelnek ki. A felniken Pirelli Scorpio Asimmetrico 295/30 ZR-22-es abroncsok feszülnek, melyek mögött az EVOLVE high-tech fékrendszere figyel. A testreszabott body kit-et az első és hátulsó lökhárítók, a széles sárhányók, és az EVOLVE feliratos hűtőrács teszi teljessé. A tökéletes éjszakai vizualitást a PIAA égők szolgálják. Az EVOLVE kipufogórendszere nemcsak nagyobb hangerőt, de egy kis extra teljesítményt is ad az XC90-esnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó belső tere épp olyan stílusos és szemet gyönyörködtető, mint a külseje. Az ülések kéttónusú szürkében és feketében pompáznak. Ezzel összhangban EVOLVE kormánykerék, EVOLVE pedálok és ragyogó fekete, valamint világos ezüst motívumok teszik az utaszónát még nívósabbá. A modell tulajdonosának a kikapcsolódásra sem lehet panasza. A Dolby 5.1 surround system, és a hátsó ülések fejtámlájába épített LCD monitorok gondoskodnak róla, hogy egy hosszabb kiruccanás az utasok számára se váljon unalmassá.

Megszokhattuk, hogy egy Volvonál biztonság mindig is az első szempontok között áll, nincs ez másképpen az EVOLVE XC90-es esetében sem. A 2002-ben bemutatott XC90-es az első sport-szabadidő autó volt a piacon amely rendelkezett RSC stabilizáló rendszerrel, valamint oldalsó légzsákokkal mindhárom üléssoron.

Jelenleg az EVOLVE XC90 V8-as még csak koncepció. A Volvo nem tervezi, a modell kereskedelmi forgalomba hozatalát, mindazonáltal a potenciális vásárlóknak mindenképp érdemes felkeresni az EVOLVE-t, hiszen gyors és szakszerű ajánlatot kaphatnak saját gépük tökéletesítésére.