Most már tényleg mindjárt ott vagyunk... készen állsz?

Idén végre újra a megszokott, kora tavaszi időpontban, március 17-19. között nyitja meg kapuit a legnagyobb hazai autó show, az AMTS. A méltán népszerű rendezvény történetének eddigi legnagyobb showjával, legszínesebb felhozatalával és rengeteg programmal tér vissza a Hungexpo falai közé - és persze azon is túlra.

Nemcsak a helyszín, de az Automobil és Tuning Show is vadonatúj formában mutatkozik be idén a nagyérdeműnek. Múlt, jelen és jövő válogatott autócsodáinak több mint ezer példánya mellett, felsorolni is nehéz, a szervezők mennyi élményt halmoztak fel erre a három napra. Íme egy kis ízelítő! 

A tuning és a háttéripar idén is a legnagyobb csarnokot foglalja el

Az AMTS tíz, teljes értékű autós rendezvényt tömörít magában, melyek mindegyike egyetlen belépőjeggyel látogatható a nyitva tartás három napja alatt. A programhelyszínek kül- és beltéren összesen 120.000 négyzetméteren, vadonatúj elrendezésben érhetők majd el a látogatók számára.

A legnagyobb csarnok ez évben is a tuning és a háttéripar témakörét öleli majd fel. Az európa számos országából érkező, átépített autócsodák mellett, a külföldi kiállító cégek listája is növekedett, nemzetközi felhozatal terén pedig a valaha volt legerősebb évnek ígérkezik 2023!

Az AKH-TOYO Tires stand egyik nagyágyúja, a hazánban még sohasem látott TofuGarage NSX!

Izgalmas nemzetközi felhozatallal, ismét döbbenetesen komoly autókkal érkezik a show állandó partnere, a TOYO Tires hazai importőreként ismert Abroncs Kereskedőház. Standjukon - egy év szünet után - ismét üdvözölhetjük például a világhírű TofuGarage építéseit, a fő látványosságot azonban idén egy szomorú apropó adja, mely a januárban elhunyt legendás versenyző, Ken Block tiszteletére emelt emlékstandon tekinthető majd meg.

A Toyo Tires, az Abroncs Kereskedőház, valamint az Audi Motorsport jóvoltából, Magyarországon először az AMTS-en mutatkozik be a neves pilóta utolsó versenyautója, egyben a világ egyik legbrutálisabb elektromos négykerekűje, az Audi S1 Hoonitron.

Az egyetlen példányban létező, teljesen egyedi jármű a legendás B-csoportos raliautó, az Audi S1 Sportquattro modern, elektromos interpretációja, elsőként a Las Vegasban forgatott Electrikhana videóban mutatkozott be, amelyben a kaszinóváros neves helyszíneit driftelte végig Ken Block. Teljesítménye 671 lóerő, maximális nyomatéka pedig nem kevesebb, mint 6.000 Nm!

Magyarországon először és talán egyszeri alkalommal láthatod Európa egyik legkülönlegesebb épített autóját is!

Amit a Covid az elmúlt 3 évben elvett, idén kamatostul visszakapjuk: büszkén jelenthetjük, hogy a több száz nemzetközi vendégautó forgatagában olyan neves, hazánkban még soha nem járt formációk és autók is elfogadták meghívásunkat, amelyek Európa-szerte a tuning kiállítások gyöngyszemeit képviselik.

A hazánkban először kiállító Lower United csapatának köszönhetően példál egy igazi ikon, a 2021-es Ultrace-győztes Lukasz Janecki-féle Corvette is megtekeinthető lesz, nyolc brutális germán vassal érkezik az RS Hardcore csapata, de  nem kevesebb felhajtás mellett említhetjük a Tuning Kingz, a Hardcore Haters, az AMTS Slovakia és a GMKfactory csapatát is, hogy csak néhányat említsünk a minden eddiginél színesebb felhozatalt a helyszínre hozó csapatok közül.

Az RS-Hardcore Germany csapata először állít ki Magyarországon!

A nemzetközi látnivalók sorából bőséggel jut az "A" pavilon mellett az "E" és "B" csarnokba is, melyek mindegyike főként a tuning és a háttéripar témakörét öleli fel idén. 

Aki a legfelső kategóriát kedveli, az sem fog csalódni: talán soha ennyi szuper sport- és luxusautó nem volt még kiállítva az AMTS-en, mint az idein lesz, köztük pedig egy minden elemében egyedi kuriózum is hazánkba érkezik, a Hungarogumi jóvoltából. A felhozatal egyik ékköve borítékolhatóan a Kangaroo Hyper SUV koncepció lesz, mely a a világhírű olasz tervező, Giorgetto Giugiaro, valamint fia, Fabrizio Giugiaro zsenialitásának gyümölcse. 

Olasz nagyágyú: Giugiaro koncepció az AMTS-en!

Na és persze ne felejtsük el a hazai pályát sem: több mint 70 hazai tuning klub, valamint több tucat magánépítő autócsodáiban gyönyörködhetünk a hétvégén, köztük számos, az AMTS-re időzített premierrel, valamint a show forgatagában még soha nem látott gépjárművel.

Hazai fronton - a magyar autós - és nem autós - élet számos ismert médiaszemélyisége és celebritása érkezik idén az AMTS-re. Hogy csak néhányukat említsük, versenyzői fronton többek között a Volkswagen standján Turán Fricivel, a Jetpowernél Kiss Norbi négyszeres Európa-Bajnok kamionversenyzővel, a DF Tuningnál pedig Magyaroszág egyik legértékesebb versenyautóját, a világon mindösszesen 20 példányban létező Citroen C3 WRC-t kiállító Bútor Robival futhatnak össze a látogatók. De kint lesz velünk Kőváry Barna is aki négy rallye Mitsubishit hoz a helyszínre, köztük azt az eredeti EVO III-ast, amivel maga Tommi Mäkinen kezdte meg anno a pályfutását!

Lesz külön youtuber-stand, a népszerű videós Kovács Attila - vagy ahogyan többen ismerik: Attila_gtr - vezetésével, de ne feledkezzünk meg például Ámon Olivérről sem, aki a Markom Racing kötelékében több színes füstös drift show-val is megörvendezteti a közönséget a hétvége alatt. A Markom Racing egyébként egy itthon még soha nem látott programmal, Reveal Party-val is készül az eseményre: március 17-én, 10 órai kezdettel az AMTS Nagyszínpadán mutatkoznak be a versenyautók vadonatúj dekorációi, valamint a pilóták új overálljai is.

Új show-k, új pálya, új aszfalt: a drift show idén is kihagyhatatlan lesz!

Ha pedig autósport, idén a szezonnyitó GymkhanaDrift futamok során az "A" pavilon melleti parkoló aszfaltját avatják majd fel a sok száz lóerős versenyautók, többek között egy igazán pörgős versenyszám, a II. AMTS Park Drift Kupa keretei között.

A pályán a show egy percre sem áll meg, a programokat kibővített, több ezer fős lelátóról kísérheti figyelemmel a közönség. Sőt, aki még több adrenalinra vágyik, annak is tudunk újdonsággal szolgálni: a Bungee Hungary csapatának köszönhetően idén először debütál az AMTS Sky Terrace, ahonnan akár 40 méter magasból követheted a versenyeket és gyönyörködhetsz a főváros lélegzetelállító panorámájában. Az igazán bevállalósak pedig akár szó szerint fejest is ugorhatnak az események közepébe és egy felejthetetlen Bungee Jumping élménnyel gazdagodhat!

Mindezek mellett természetesen drift taxizásra is lesz lehetőség, mindhárom napon!

Új formában, rengeteg érdekes géppel mutatkozik be az Off-Road Show

A külteret a terepautók szerelmeseit is imádni fogják, hiszen vadonatúj akadályokkal  és tereptárgyakkal tarkított, izgalmas pályán mutatkozik be a rendezvényhez már hozzánőtt Off-Road Show. A tematika szervezői garantáltan pazar felhozatallal, eddig soha nem látott mennyiségű és minőségű gépszörny-parkkal és egész hétvégés dzsemborival várnak mindenkit, sőt, idén ismét lesz lehetőség off-road taxizásra is!

Hosszú évek után, az AMTS idén nyit először igazán újra a motorozás világa felé. Habár önálló tematikaként idén még nem jelenik meg az a bizonyos "M" betű a rendezvény nevében, a kétkerekűek szerelmesei számos érdekességgel és programmal találkozhatnak.

A megújult Breakout 117 cruiser is testközelből lesz megtekinthető a Harley-Davidson Budapest standján

A "G' pavilonban egy vadonatúj modellel, a rendezvény történetében először állít ki a Harley-Davidson Budapest, továbbá több márkájával megjelenik az a KSR Group hivatalos magyarországi partnere, az ADVESmoto is, akinek elektromos NIU motorkerékpárjait az "F" pavilon melletti tesztpályán ki lehet majd  próbálni. A kiállítók sorában a Can-Am quadjai, valamint motoros ruházat terén a Serpentize állít ki, utóbbi támogatásában pedig több színvonalas streetfighter show-ra is sor kerül a driftes programok között, Palatinus Attila stuntrider prezentálásában!

Ha pedig ez nem lenne elég, számos épített motorral kecsegtet az AMTS Hot-Rod Showjának felhozatal is, a csapattól megszokott, teljesen átalakított, átlag 80-90 éves coupék és roadsterek között. A 50' Brothers neve által fémjelzett show nem csak a kiállított gépparkkal, de autentikus programokkal, sőt, koncertekkel kalauzolják majd vissza a látogatókat az amerikai járműgyártás első évtizedeibe.

A Classic Autó-Motor Show egyik idei ékköve: Siddeley Special 6, 1934-ből

Erősen rágyúrt a motoros vonalra a rendezvény egy komplett pavilonnyi, pazar veterán és oldtimer felhozatallal érkező Classic Autó-Motor Show szervezősége is. A Magyar Veteránjárművesek Szövetsége (MAVAMSz) szervezésében megvalósuló tematika idén "D" nagycsarnokban kapott helyet, a gyönyörűen restaurált, vagy éppen eredti állapotában megőrzött több évtizedes múltra visszatekintő több mint 120 járműcsoda mellett a rendezők megemlékeznek a kerek évfordulót ünneplő BMW, valamint a szintén évfordulós eredeti Méray motorkerékpárokról, melyek megjelenése igazi kuriózumot jelent a felhozatalban!

A 100 éves BMW motor részlegre három olyan ritkaság érkezik, ami Európa bármely kiállításán esemény lenne!

A Classic Automobil Show gerincét természetesen idén is a szebbnél-szebb veterán személyautók képezik, köztük számos olyan darabbal, amelyek a magyar közönség előtt eddig rejtve voltak. Az egyik leglátványosabb stand a II. világháború előtti járműveké lesz. Kiállításra kerül a tavalyi I. Festetics Concours d’ Elegance nagydíjas autója, egy 1934-es Siddeley Special 6, amelyből a gyár összesen 27 darabot gyártott, egy ugyancsak nagyon ritka Fiat Balilla cabrio társaságában, de lesznek az 1920-as évekből amerikai típusok, és a női szívek egykori megdobogtatója, az Adler Junior cabrio.

Pénteken 15:30-tól a G pavilonban található Volkswagen standon lehull a lepel Turán Frici idei autójáról

Természetesen nincs AMTS új autók nélkül: az idén is csaknem két tucat márkát felvonultató kiállítás idén visszatér a 10.000 m2-es "G" csarnokba, ahol három tematikus kiállítás is várja az autóvásárlás előtt álló látogatókat.

A pavilon legnagyobb importőri standját a Porsche Hungária foglalja majd el, ahol a legújabb Volkswagen, Audi, Skoda és Cupra modelleket ismerhetik meg az érdeklődők, új belépőként pedig az ellenőrzött, minőségi használtautókban utazó Das WeltAuto is saját standdal jelenik meg. 

Új modellje, a teljesen elektromos MG4 Electric premierjét időzítette az AMTS-re az MG Motors Hungary, aki több más MG típus mellett széles márkapalettát mutat be a rendezényen a Duna Autó égisze alatt.

Pénteken 10:00-tól a "G" pavilonban található MG mutatkozik be élőben először az MG4 Electric

Számos új típus hazai debütálása mellett, idén kibővített területen, exkluzív látnivalókkal és interaktív programokkal kalauzol időutazásra a Magyarok a Világ Járműgyártásában, ahol igazi járműkrónika és Made in Hungary kiállítás is várja a látogatókat. A főszervező Autós Nagykoalíció (ANK) jóvoltából idén a járműgyártás iránt érdeklődő ezer középiskolás diák vehet részt ingyenes belépővel az AMTS-en, továbbá itt kerül sor az Év MagyarAutója verseny díjátadójára és az Autós Szakmák Tanulmányi Versenyének döntőjére is.

Közvetlen mellettük, az AMTS történetében először állít ki a Magyar Honvédség, ahol modern harctörténeti eszközökkel, Gidrán, Polaris, Leopard járművekkel, valamint a legfejlettebb kézifegyverekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők. A standon a honvédség katonái is személyesen jelen lesznek és készséggel válaszolnak minden érdeklődő kérdésre.

Új autók, magyar tervezésű csodák és elektromos autók: "G" pavilon 

Az AMTS elektromos autók terén hozza a kötelezőt: a "G" csarnok kiemelt részlegén, több mint 1.500 négyzetméteret a szervezők teljes egészében környezettudatos közlekedés égisze alatt töltik meg, az elektromos járművek mellett pedig a témához kapcsolódó háttéripar is felsorakozik. A „zöld zóna" kiemelt partnere idén is az elektromos autók egyik legnagyobb hazai szakértője és forgalmazója, a 101 EV Park.

Látványos showműsorokkal újra életre kel az AMTS Nagyszínpad!

Újra felépül továbbá az AMTS Európában egyedülálló, járműbemutatókra épített nagyszínpada is, mely szinte egy percre sem csendesedik el: a programok között az idei évben már igazi showműsorként bemutatkozó Miss AMTS szépségverseny, autóbemutatók és a tüzes Carstyling Dolls fellépései váltják egymást.

Az AMTS pedig természetesen a legkisebbekre is gondol! Ahogyan minden évben, rendezvényünk ideje alatt számos érdekes, interaktív program várja a gyermekeket, melyeken a szórakozás mellett még tanulhatnak is. E téren is igen sok újdonság várható: elő-gyermeknapunk az AMTS-en három napig tart, rengeteg gyermekprogramra kerül sor a rendezvény keretei között!

Idén is rengeteg gyermekprogram az AMTS-en!

Egy biztos: a 17. AMTS rengeteg újdonság mellett, a veteránoktól az importőri autókon át a legkomolyabban megépített gépekig mindent felvonultat, az autózás - és immáron a motorozás - világa iránt érdeklődő közönség pedig biztosan megtalálja a számítását, a legkisebbektől a legnagyobbakig: az AMTS garantáltan kivételes szórakozást nyújt az egész család részére!

Az Automobil és Tuning Show ideje alatt egyetlen belépővel megtekinthető:

  • Carstyling.hu Tuning Show – hazánk legnagyobb autótuning showja
  • Új autók kiállítása – szalonautók, márkaimportőrök és koncepciók bemutatkozása
  • Elektromobilitás Expo – bamutatkozik a hazai elektromobilitási piac és háttéripar
  • Classic Autó-Motor Show - restaurált klasszikus autók és motorok, oldtimerek, veteránok
  • Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás - hazánk nagyjai az autó- és motoriparban
  • GymkhanaDrift Bajnokság és Show – A látványos autósportok exkluzív versenye
  • TOYO Tires - Offroad Hungary Show – Minden, ami terep, épített, látványos pályákon
  • '50 Brothers Hot Rod Show – döbbenetesen átépített veterán járművek kiállítása
  • Tuning találkozó és kiállítás - több száz magánépítő és klub bemutatkozása
  • SUV Zóna – szabadidőautó kiállítás és az elérhető kínálat bemutatkozása
  • Egész napos programok – kültéren és beltéren egyaránt, az egész családnak
     

A rengeteg program és látnivaló mellett, idén ráadásul ismét egy autó a fődíj az Automobil és Tuning Show-n, ami egyenesen az AMTS tuning garázsából gurul ki! A nyereményjátékban bárki részt vehet, aki felnőtt, VIP, vagy családi jegyet vásárol a rendezvényre, akár elővételben, akár a helyszínen. A főnyeremény, egy egyedi SEAT Leon FR sportkombi a Das WeltAuto kínálatából, mely a show harmadik napján kerül kisorsolásra.

Ne késlekedj és kerüld el a sorban állást, vásárold meg a belépőid most, online elővételben, autóval érkező látogatóinknak pedig mindenképp javasoljuk a parkolási kisokosunk áttekintését!

A SEAT Leon FR sportkombit akár egyetlen belépővel megnyerheted!

További információk: