Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy régebbi típusú autó restaurálása és átalakítása az egyik legtöbb munkát és hozzáértést igénylő feladat egy tuner számára, ehhez hasonlóan pedig az eredmény is legtöbbször sokkal nagyobb elismerésnek örvend, mint egy újabb gép esetén. Oldalunk közösségét tekintve Ruddee Kadettje az egyik legjobb példa erre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Rudee autóján nincsenek földet karcoló spoilerek, sem Angel-Eyes lámpák, de még igazán lefalazott lökősöket és nagy felniket sem találunk rajta. A kaszni 100%-ig acélból készült, és talán sokak számára nem is több az egész egy öreg fekete Kadettnél, lángnyelvekkel az oldalán. Aki így gondolkodik, csupán egy dolgot felejtett el: megnézni a verdát egy kicsit közelebbről.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A lassan 27 éves veterán 1979-ben látta meg a napvilágot, germánföld egyik szerelőcsarnokában. Az autó, és vele közel egyidős gazdája nemrégiben találtak egymásra: Ruddee régóta szemezett ezzel a típussal, miután pedig eladta régi Corsáját, el is tökélte, hogy egy hasonlóban folytatja autós pályafutását. Eredeti terve szerint egy kisebb motorral szerelt modellt épített volna át durvábbra, de végül ez a 2.2 soros 4-hengeres verzió minden téren megfelelőnek bizonyult. A teljesen gyári állapotú, mattfekete autót itt-ott megkezdte már az idő vasfoga, mindez viszont csak egy jó lakatos kérdése volt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nem sok időnek kellett eltelnie, és a Kadett már darabokra szedve várta sorsát egy ismerős műhelyben. A kibelezett, teljesen lecsupaszított kaszni kívül-belül homokszórózva lett, a hibákat kilakatolták és egyúttal több módosítás is történt rajta. A hátső sárvédők öt centivel szélesebbek lettek, a kilincsek eltűntek és helyüket egy teljesen egyedi, gombbal működő megoldás váltotta fel, a B-oszlopba faragva. A fényezőhöz egy lecsiszolt, fémtiszta kaszni került, melyből a nulláról indulva kellett maradandót alkotnia.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Időközben a motor is kikerült a helyéről, és a kasznihoz hasonlóan atomjaira bontották. A blokk teljes felújításon esett keresztül, és ha már szét volt szedve, némi tuningot is eszközöltek rajta: hengerfej-polír, sport-vezérműtengely, szívó- és kiömlőtorkok bővítése valamint lendkerék-könnyítés állt a recepten. A motor elemei közül ami csak lehetett, krómozás alá került, igazi Hot-Rod-os feelinget kölcsönözve ezel a motortérnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kaszni színe terén sok elvetett variáció után esett a jelenlegire a választás. Az első gondolat ismét a mattfekete volt, majd ezt követte a kétszínű fényezés ötlete (a'la L200), majd végül az amerikai Pickupokról kölcsönzött sokadik lángmintás verzió lett a befutó. A festés alapja végül fekete maradt, de egy színváltós rétegett is kapott, mely bordó, arany és zöld csillámszerű fényt kölcsönöz az autónak. A fényezőt 6 hétig látta el munkával az autó festése, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A fényezés folyamata alatt már folytak a kárpitos munkák, bőrözve lett a műszerfal, teljesen egyedi tetőkárpit került fel (eredetileg nem is volt), valamint bőrözés alá kerültek a hátsó ülések is, melyeken a kívül látható lángminta folytatódik, fekete- és vajszín kombinációjában. Ugyanez a minta lesz fellelhető az oldalkárpitokon is, melyek jelenleg fejlesztés alatt állnak. Az első üléseket dönthető kagylók, a műszerfalon Wörthersee-n beszerzett illuminátoros órák, a belső világítást pedig 12 db magasfényű led váltotta fel. Krómozva lett a kormányoszlop és a pedálok, MOMO sport kormány, valamint egy Audi TT váltógombja és váltókerete került a gyári elemek helyére. A szélvédőre egy Opel Astrából kölcsönzött visszapillantó tükör került felragasztásra, a kormány alatt pedig Corsából származó agyat és vezérlőkarokat találhatunk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Futómű terén 16" Dezent felni garnitúra került az autó alá, melyeket -60 mm-es ültetőrugók, és 4 db Koni gátló tart távol a sárvédő peremétől.

Jövőbeni tervekben az eddigiekben említettek mellett a csomagtér teljes beépítése, és némi „bugfix” szerepel, az autó pedig – az itt bemutatott gépekkel együtt - végső állapotában Szegeden, az évadnyitó tuning show keretei között is megtekinthető lesz!

Típus

Opel Kadett C

Tulajdonos

Krüpl Rudolf (Ruddee4)

Motor

Motor

2.0i

Légszűrő

JOM Direktszűrő

Kipufogó

Remus, dupla felfele tört véggel, egyedi 50-es rendszer dupla leömlővel

Hajtás

Könnyített lendkerék

Egyéb

300°-os vezérműtengely, hengerfej szívó és kipufogó oldal bővítve és polírozva

Futómű

Gumik

205/45 R16 Dunlop SP9000

Felnik

Dezent C elől 7,5x16", hátul 9x16" polírozott peremmel

Rugók

Sport ültető -50es

Gátlók

állítható keménységű KONI

Fékek

Hűtött Record tárcsák nagyobb féknyergek

Egyéb

Toronymerevítő elől, speere diffi

Külső Optika

Karosszéria

Kicsit átalakított, megerősített, teljesen felújított (homokszórózott) 1979-es kaszni

Festés, dekor

Egyedi mintájú fényezés, színváltós festékkel fújva (napsütésben: pirosból aranyba, onnan pedig zöldbe vált)

Egyéb

Szélesített kerékívek, kilincsek zárak eltüntetve, egyedi kilincs megoldás a 'b' oszlopban

Belső Optika

Ülések

FK dönthető kagyló, hátul bőr

Kormény

MOMO Racing

Kiegészítők

Jom-os mérőórák (olajnyomás/hőfok, vízhőfok, feszültség) egyedi konzolban

Fénytechnika

Lábtérvilágítás

Egyéb

Bőrözött műszerfal, bőrözött hátsó ülés, 'láng' mintával (a motorháztetőről származik), bőr tetőkárpit ledes megvilágítással, új szőnyeg, egyedi ajtókárpitok, napellenzők, visszapillantó a tetőről eltüntetve, Astra irányjelző és ablaktörlő kapcsolók