Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az R-osztályos Mercedes megjelenésével egyidőben a BRABUS egy exkluzív tuning programmal állt elő az új SUV számára. Számos motorhoz kínálnak teljesítménynövelő opciót, e mellett a futómű és az optika sem maradt változatlan.

A BRABUS közismert nagyteljesítményű blokkjairól, melyek az ARAL legjobb minőségű motorolajával üzemelnek. Az új R 350-es számára is ilyen erőművet fejlesztettek, mely akár 332 lovas teljesítményre és 420 Nm nyomaték leadására is képes, 4200-as fordulaton.

Hogy a dízel erőforrás se maradjon erőtlenül, a 320 CDI tuningja a standard 224 lóerőről 272-re dobja a gépet. A teljesítmény 80 Nm növekedéssel párosul nyomaték terén, így a végső érték 590 Nm lesz. Az új turbodízel motor segítségével akár 8.2 másodperc alatt teljesíthetjük a 100 km/h órát, amit egészen 227 km/h-ig fokozhatunk.

A 8 hengeres R 500-as tuningjához több program is használható. A legerősebb közülük a BRABUS 6.1 S. A - már a névről is sejthető - megnövelt lökettérfogat mellett speciális dugattyúk és vezérműtengelyek segítenek az üzemanyag-keverék lehető legoptimálisabb felhasználásában. A csomag további fontos eleme a rozsdamentes acélból készült komplett kipufogórendszer, mely sport katalizátorokkal segíti elő az áramlást. A csomag segítségével 445 lovas teljesítményt és az impresszív, 635 Nm-es nyomatékot kapunk eredményül. Az erőgép - a nagytömegű kaszni ellenére - 5,9 másodperc alatt van százon, és akár 265 km/h-ra is képes.

A külső megjelenést illetően a sportos jegyek használata került előtérbe. Az aerodinamikai csomag új első spoilert, a lökhárítóba integrált ködlámpákat, valamint egy hátsó toldatot tartalmaz, melyet a két duál kipufogócsőhöz szabtak testre.

A tuning csomag fontos részét képezik a felnik. A Brabus Monoblock A, S és VI könnyűfém-felniket többféle designal és 18-22 inches átmérővel gyártják. Az R osztály számára kifejlesztett legnagyobb méret 10x22-es, abroncsként pedig a 265/35 ZR22 – 295/30 ZR 22-es Yokohama vagy Pirelli modellek jöhetnek szóba.

A BRABUS sportos és testre szabható felfüggesztést fejlesztett ki az R osztály számára, mely tökéletesen illik a fenti felni/abroncs kombinációhoz. A szupererős fékrendszerek legütősebbike elöl 380 mm-es, hátul pedig 355 mm-es tárcsákkal üzemel.

A BRABUS a belső tér kialakításakor sem bízott semmit a véletlenre. Rozsdamentes acél lemezek, vilagító BRABUS logók, sportkormányok, és a BRABUS Mastik és Alcantara bőrökből készült borítása teszi lenyűgözővé a gép belsejét. Hab a tortán a BRABUS multimédia csomagja mely - többek között - DVD lejátszót, játék konzolt és fejtámlákba integrált LCD kijelzőket tartalmaz. A vevő kérésére a cég az egész autót egy motorizált irodává alakítja, a legmodernebb számítógéprendszerekkel és irodatechnikával felszerelve.