Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Alig került a márkakereskedésekbe a Jeep Grand Cherokee harmadik generációja, a Startech tuning műhely már kezelésbe is vette, egy finomabb, de hatásos tuning program keretei között.

A 3.0 CRD turbódízel erőforráshoz a Startech egy SD6 elnevezésű teljesítménynövelő csomagot, kipufogórendszert, valamint a környezet védelme érdekében egy részecskeszűrőt kínál. A csomag további 44 lóerőt és 70 NM-et csikart ki a V6-os dízel egységből. Így tuningolt állapotában a motor 262 lóerőt ad le, valamint 1600 és 2800-as főtengelyfordulat között 580 Nm nyomatékkal büszkélkedhet. Az 1590 eurót kóstáló csomag egy csatlakoztatható elektronikai egységet tartalmaz, amelyet kevesebb mint 30 perc alatt bármelyik Chrysler márkakereskedésben beépítenek. A gyorsulási adatok is javultak a tuningolt SUV esetében, a 100-as sprintet 8,5 mp alatt teljesíti, míg a végsebessége 210 km/órára emelkedett.

Az autó alá az ötküllős Monostar IV 9Jx20”-os görgőket szerelték, amelyek igazán impozánsá teszik megjelenését. A felnikre 265/45 ZR 20-as Pirelli abroncsokat húztak.

A SUV-ra továbbá egy Startech által fejlesztett, egy korábbi koncepcióból átalakított sport futóművet is felszereltek. Az új felfüggesztéssel az autó 30 mm-rel került közelebb az aszfalthoz, így alacsonyabbra került a súlypontja és ezáltal megnőtt a kanyarstabilitása is. A szett kifejezetten alacsony profilú gumikkal történő használatra lett hangolva.

A tengerentúli 4x4-es gép impozáns megjelenését nem csak a 20”-os felnik segítik elő, hanem az új első kötény, és a hátsó traktuson található kivágások, melyek az új sport rendszer króm kipufogóvégeit foglalják keretbe. Az új kipufogórednszer bármelyik motorral szerelt Grand Cherokee-hoz rendelkezésre áll. A Crossfire-höz hasonlóan, a küszöbök alá LED-es fényforrásokat applikáltak, melyek feladata az éjszakai be/kiszállás megkönnyítése, és biztonságosabbá tétele.

Az utasteret is sikerült egy fokkal exkluzívabbá tenni: az új, legfinomabb bőrrel borított sportkormánytól a fém díszlécekbe gravírozott Startech logókig minden megtalálható az autóban, ami a cég palettájában fellelhető.