Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az első Smart, ami több mint 200 ló erejének parancsol, nem mást mint a Smart Forfour BRABUS SBR, melyet a Genfi Autószalon keretei között mutattak be.

Az SBR maximális sebessége 226 km/h, amit elsősorban 210 lovas motorjának köszönhet, melynek maximális nyomatéka akár a 250 Nm-t is elérheti. Ezekkel az adatokkal a 100 km/h-ás sebesség eléréséhez mindössze 6,4 másodpercre van szüksége a Smartnak. A teljesítmény mellé változó zárerejú sperr differenciál, valamint rövid váltó dukál, a még sportosabb vezetési élmény érdekében.

A BRABUS Smartja azonban nem csak menettulajdonságaiban kiemelkedő. Az egyedi grafitszürke színezet, a fényezett felnik, valamint a kontrasztos színre fújt visszapillantó tükrök igazán különlegessé teszik a smart megjelenését. A belső tér egyediségét az alcantara bőr borításos fejtámlák és a narancssárga szegélyek grantálják.

A smart forfour BRABUS SBR mellett, az új smart forfour BRABUS Xclusive is a Genfi Autószalonon debütált. Az Xclusive variáns szintén impresszív, 177 lóerőre képes, külseje pedig a sportautó-feelinget hivatott alátámasztani. Gyönyőrű belső bőrborítás, állítható sportülések, új első lökős és küszöbök, valamint az ezüst-fekete festés bolondítja meg a széria állapotban sem utolsó designt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szintén a Genfi Autószalon üdvöskéje a smart Fortwo piros verziója, melyben inkább a dinamikus, tüzes megjelenésre helyezték a hangsúlyt. Az átlagos földi halandó szemével is szerény 75 lovas teljesítményt némileg ellensúlyozzák a 16 inches könnyűfém felnik, az új első spoiler, valamint a sport kipufogó szett.

A belső teret az alcantara borításos, kontrasztos szegélymotívumok, valamint az intenzív piros elemek dominálják. A csomag továbbá légkondícionálót, valamint egy MP3 lejátszós fejegységet is tartalmaz. A Fortwo piros verziója coupe és cabrio változatban is elérhető.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Végezetül a BRABUS tuning Smartjainak egy igencsak különleges darabja, egy újragondolt Smart Roadster is bemutatkozott.

A gép alapját a Smart Roadster BRABUS Xclusive szolgáltatja. A kasznit ez esetben matt barna és ezüst elemekkel kombinálták, igencsak ütős összhatást létrehozva. A belső tér sem kevésbé exkluzív, hiszen az üléseket, a műszerfalat és az ajtók belsejét is kiváló minőségű bőr borítással látta el a BRABUS.

A 101 lovas teljesítmény, az első és hatsó spoilerek, valamint a sport felfüggesztés bizonyára egészen szuper vezetési élményt nyújtanak majd, de csak azon keveseknek akik időben észbe kapnak, ugyanis a roadster limitált példányszámban lesz kapható.