Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A BRABUS a Lounge koncepcióval demonstrálja, milyen sokarcú is lehet az új Viano. A lényeg ezúttal a furgon belső terében található, melyet irodává, valamint szórakoztató központtá alakították át, amolyan WCC stílusban.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Viano utasterében hátul két finom vajszínű bőrrel bevont fotelt helyeztek el, melyek egy gombnyomásra alvó alkalmatossággá alakíthatók. A két ülés között egy bőrrel és alumíniummal bevont középkonzol található, amelyről az utastér légkondicionáló berendezését lehet szabályozni, valamint egy érintő képernyőt is tartalmaz, amelyről a belső szórakoztató elektronika vezérelhető.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az belső teret kettéosztották, az így kialakult „vezetőfülkét” valamint az utasok zónáját fal választja el egymástól, melyen egy 32 colos LCD TV - egyben a számítógép monitora - található. A teljes legyen azórakoztató elektronikai összhatás érdekében a belsőtér akusztikájához állították a Dolby-Surround hifirendszert, mely a tökéletes hangzást biztosít még menet közben is. Azonban itt még messze nincs vége a dalnak: beépítésre került még egy hűtő, valamint egy „Nespresso” kávéfőző is a teljesség kedvéért. Az utasteret a vezetőfülkétől elválasztó falat egy gomb megnyomásával eltüntethetjük, akár egy limuzinban.

A belső mellett azonban az autó megjelenésén is változtattak. Az első lökhárítót egy új köténnyel toldották meg, amelybe oldalanként 2 Xenon ködlámpát integráltak, emellett kiszélesítették a sárvédőket is. A küszöbök alatt LED-es fényforrásokat találunk, melyek az autóba való biztonságos ki és beszállást segítik elő éjszaka. A hátsó lökhárító is kapott egy kisebb kötényt, melynek kivágásán két krómozott sport kipufogóvég kandikál a külvilágra. A külső megjelenés stílusosabbá tételéhez magas fényezésű ezüst Monoblock A, és polírozott Monoblock S könnyűfémfelni garnitúrát kínálják, Yokohama abroncsokkal szerelve, 45/45 ZR 18 100Y méretben. Monoblock S garnitúrából azonban lehet kérni egy számmal nagyobbat is.

A biztonság növelése érdekében egy új, a Vianohoz igazított és tervezett sport rugó szettel szerelték fel a kisbuszt, amely elől 25, hátul pedig 20 milliméterrel ülteti közelebb a kisbuszt az aszfalthoz.

A motortérben sem maradt minden a régi. A 2.2-es CDI turbódízel erőforráshoz a Brabus D3 PowerXtra teljesítménynövelő csomagot kínálják, amely a gyári 150 lóerőt további 27-el toldja meg, maximális forgatónyomatéka pedig 370 NM-re emelkedik. A luxus kisbusz így 10,6 másodperc alatt teljesíti a 100 km/órás sprintet és 180 km/órás végsebességre képes. A Viano benzines csúcsváltozata sem maradhatott ki a szórásból: a 3,5 literesről 4,4 literesre fúrt benzines egység 325 lóerőt (alaphelyzetben 231 volt) és 430 NM-t teljesít. A - majdnem - legerősebb Viano így a 100-as sprintet 7,2 (!) másodperc alatt legyűri és egészen 230 km/óráig gyorsul. Mindezen kívül az összes motortípushoz rendelhető extra a sport kipufogódob, természetesen krómozott ikervégződéssel.

BRABUS Vianoból készül azonban egy kis szériás változat is, amelyben egy V8-as fog dohogni, melynek lökettérfogata nem kevesebb mint 6,1 liter. Az ötsebességes automataváltóval társított V8-as erőforrás 426 lóerőt és 621 Nm-es forgatónyomatékot teljesít. Ezen teljesítmény adatok tudatában nem is lehet meglepő a sportautókkal vetekedő, 5,9 másodperces állórajtos gyorsulás 100 km/órára, valamint az elektronikusan 250 km/órában megszabott végsebesség. Így bátran ki lehet jelenteni, hogy a BRABUS Viano a leggyorsabb kis szériában gyártott kisbusz a világon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!