Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Ausztráliában az FPV nyílt családi napjain leplezték le a márkalegújabb vásárló csalogató autóját, a BF DRIFT6-ost, amelyet egyelőre kizárólag technikai demonstráció céljából készítettek el.

Az autó alapjául az F6 Typhoon Sedan szolgált, amelyet egy új és rohamos léptekkel terjedő sportágra összpontosítva fejlesztettek ki, méghozzá a DRIFT-re. Az autó maga könnyűkarosszériás, bukócsöves versenyfülkével ellátott és a legjobban elismert turbófeltöltős soros 6 hengeres 4 literes DOHC erőforrással szerelt, amely 516 lóerőt és kereken 700 NM-ert ereszt a hátsó kerekekre.

„Valami különlegeset és izgalmasat szerettünk volna alkotni újdonsült turbós rajongóinknak” - nyilatkozta Andrew MacLaen, az FPV Kommunikációs Managerre.

Az autó elkészítésében sok támogatóra találtak, ilyen például a Prodrive, Autotek, Castrol, His Hoses, Robinson Racing Developments, Revolution Racegear és a Dunlop.

A 4.0 literes erőforrás a gyári helyett egy nagyobb teljesítményű, Garrett GT 35/40-es turbófeltöltőt, valamint nagyobb intercoolert kapott amelybe a - kézzel gyártott szívócsonkon keresztül - K&N légszűrők által megtisztított levegő ömlik. Mindezen túl egy teljesen új és egyedi motorvezérlő programot készítettek mellyel természtesen egy laptopon keresztül állítható a motor karakterisztikája. A kipufogógáz az oldalkivezetésű 7,6 cm átmérőjű sport kipufogórendszeren keresztül távozik, a motor megfelelő kenéséről pedig a Castrol Edge 0W-40 gondoskodik.

A váltó egy feljavított Tremec T-56 rövid áttételes, 6 sebességes manuális szerkezet, amelyhez az AP Racing dupla kuplungját társították - a hátsó hajtott kerekek pedig természetesen sper differenciálművel vannak összezárva.

A fékrendszer sem maradt a régi, ezt is speciálisan a Drift sportághoz igazították. Előre 355 mm átmérőjű belső hűtésű bordázott féktárcsákat szereltek, 6 dugattyús féknyergekkel, hátul pedig a 330 mm-es féknyergekbe 4 dugattyús nyergek harapnak. A fékekhez az olajat kiváló minőségű fékcsövek és szelepek továbbítják, a kézifék pedig különleges WRC stílusú hidraulikus karra cserélődött. Az autó alá 19x8-as, 5 küllős Dark Argent görgőket szereltek, melyeken 245/35 ZR19 Dunlop SP Sport Maxx abroncsok feszülnek.

A beltér is teljesen versenyautóssá alakult. Beszerelésre kerültek a világhírű MOMO kagylóülések amelyekbe 4 pontos MOMO biztonsági övek szorítják a sofőrt, MOMO kormány és MOMO váltógomb gondoskodnak a megfelelő sportosságról. A műszerfalon a VDO fordulatszámmérője ékeskedik, mellette olaj hőmérséklet és a turbónyomás jelző műszerek virítanak. Az A-oszlopon kapott helyet a feszültség jelző és a pilótafülke hőmérséklet jelző is, a csúcsot jelentő Autron levegőnyomás visszajelző pedig a központi részen kapott helyezkedik el. Nem utolsó sorban pedig egy bukócső is beszerelésre került. A biztonságos áramellátás érdekében egy gombnyomással áramtalanítható az autó, melynek akkumulátorai a pilótafülke hátsó részében kaptak helyet.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!