Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A teljes mértékben Subarukra specializálódott amerikai Cobb tuningműhely nemrég mutatta be legújabb demó autóját, a minden téren megvadított új B9 Tribeca-t.

Az egész átalakítást egy alapos teszttel kezdték, ahol az egyes összetevők minőségét illetve teljesítményét figyelték, hogy hol kell még javítani az autón és mihez nem szabad nyúlni ami már gyárilag is tökéletes. A tesztek után készítettek egy listát, hogy mely részeket is kell átdolgozni és a lista tetején a motor állt.

Az autó lelkét képező alkatrészt úgy kívánták még erősebbé tenni, hogy az semmilyen negatív hatással ne legyen a vezetési élményre, tehát a motorvibráció ne nőjön illetve az irányítás minősége se romoljon. A megoldást egy újonnan beépítésre kerülő Rotrex kompresszor, valamint intercooler jelentette, mely a 3.0 literes, 6 hengeres aggregátból maximálisan 320 lóerőt és 366 Nm-es forgatónyomatékot présel ki. A kompresszor mellett új motorvezérlő elektronikát is készítettek, melyet egy bemeneti porton keresztül könnyedén lehet módosítani. A motorvezérlő elektronikában különböző előre elkészített beállítások közül is lehet választani, sőt, még az oktánszámot is be tudjuk állítani. A teljesítménynövelő csomag része továbbá a gáz-visszavezetésű kipufogórendszer is, mely mély és sportos hangjával kapcsolatot teremt a sofőr és a motor között.

Az autó sportosabb karakterisztikájához hozzájárult az új első és hátsó sport felfüggesztés, melynek köszönhetően a gép hasmagassága 60 milliméterrel csökkent. A mintegy 1,8 tonna össztömegű luxusterepjáró lassításáról 332x32mm -es bordázott 4 dugattyús féknyergekkel ellátott féktárcsák gondoskodnak, felnik terén pedig 20 colos Bronz Advan Connoisseur görgőkre esett a választás, melyeken Yokohama Advan ST nagyteljesítményű abroncsok feszülnek.

Az új Subaru márkaarculat révén az orr részen kialakított nagyméretű levegőbeömlő krómrácsozását eltüntették, valamint a márkajelzést is eltávolították róla. Az első fényszórók lámpabúráit is módosították, sötétebb lett a háttér valamint a felső vetítőlencsék karbonszálas burkolatot kaptak. Mindennek tetejébe pedig eltávolították a tetőcsomagtartó sínpárjait is.