Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az amerikai Livernois Motorsport tuning cég egy vérbeli izomautóról rántotta le a leplet: az általuk felgyúrt Ford Mustang GT-n minden megtalálható ami egy igazi sportautóhoz kell. Amerikaiakról révén szó, nem elégedtek meg egy kis blokkal, és néhány plusz lóerővel.

A teljesítmény növelést a dugattyúk és a főtengely lecserélésénél kezdték, ezután következett a Procharger F1A névre hallgató kompresszor üzembe helyezése, majd a hozzá tartozó, 3 részes hűtő rendszer beépítése. Kipufogó terén, a teljes rendszer cserére szorult, amely a Kock és a Corsa alkatrészeiből áll össze. A kiegészítők beszerelése után a GT hátsó kerekein nem kevesebb, mint 770 lóerőt és 866 forgatónyomatékot mértek, mindezt nitro nélkül! A Mustang viszont ebben sem szenved hiányt, a ZEX EFI nitró rendszer aktiválásával a lovak egészen 840-ig kúsznak fel, a maximálisan lemérhető nyomaték pedig 943 Nm-re emelkedik a hátsó hajtott tengelyen! A rendszer biztonságáról elektronikus fordulatszám szabályzó gondoskodik, amely csak 7000-es fordulatig engedi pörgetni a motort. A széria GT 13,85 másodperc alatt teljesíti a 1/4 mérföldet, a Livernois féle csomag két másodperct hoz a konyhára: a legjobb mért 402 méteres idő 11,86 másodperc.

A lassításról elől 15 míg hátul 14 colos féktárcsák gondoskodnak, amelyekbe 6 dugattyús féknyergek harapnak. A GT alatt 19 colos, HRE C20 felniket találhatunk, elől 275/35/19, hátul pedig 285/35/19 -es Michelin Pilot Sport nagyteljesítményű abroncsokkal. A fékrendszer mellett a felfüggesztést is lecserélték, amelyek olyan neves cégek alkatrészeit tartalmaznak, mint a Ford Racing, Steeda és a BMR.

Külsőleg csupán egy Steeda motorháztető valamint egy hátsó légterelő különbözteti meg a Livernois Mustangot széria társaitól. A belső teret illetően, Corbeau kagylóülések, valamint Corbeau négypontos övek gondoskodnak az utasok biztonságáról.

A Livernois Motorsport által megépített fenevadat 69.999 dollár ellenében vesztegetik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!