Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Motortechnik Mayer garázsában készült el nemrégiben - minden szerénység nélkül - a világ leggyorsabb Bentley luxusautója. A többféle motorprogram mellett tökéletes külső formák változatlanok maradtak.

Nem így azonban az autó "lelke": Különböző teljesítménynövelő csomagokat kínálnak a tuning alapjául használt Continental GT-hez, az átalakított motorvezérlő elektronikától egészen a teljesen átalakított blokkig. Mindegyik csomagot a saját padjukon illetve versenypályákon teszteltek le és tökéletesítettek a cég mérnökei.

A széria W12 henger elrendezésű 6 literes erőforrás 560 lóerőre és 318 km/órás végsebességre képes. Itt jött képbe az MTM csapata.

Az első csomag átprogramozott motorvezérlő elektronikát tartalmaz, amellyel 635 lóerőre duzzad a lovak száma, valamint 780 Nm-es forgatónyomatékot produkál a W12-es erőforrás. A második csomaggal 650 lóerőt, valamint 795 Nm maximális nyomatékot hoztak ki a 6 literes egységből. A 2,5 tonnás szörnyeteg így 4,2 másodperc alatt teljesíti az álló rajtos, 100 km/órás gyorsulást.

A zárt pályás tesztek során, amelynek az olasz Nardo városka adott otthont, a megvadított Bentley GT-vel új sebességrekordot állítottak fel, amellyel az MTM ödvöskéje elnyerte a világ leggyorsabb Bentleyje címét.

A kettes számú csomag tartalmáról még ez idáig nem esett szó. A csomag 15 plusz lóerejéről - az első alkatrészei mellett - egy saját készítésű katalizátorral ellátott MTM sportkipufogórendszer, új középső és hátsó dobok gondoskodnak, melyek 4 krómozott kipufogóvégben végződnek.

Sportosabb lett a GT futóműve is: az elektronikus úton átállított felfüggesztések révén (a gyári felfüggesztés szoftverének módosításával) némi ültetést eszközöltek az autón, a lejjebb került súlypontnak pedig stabilabb útfekvés lett az eredménye. További üde színfolt képeznek az új MTM „bimoto” felnik, amelyek 21 colosak és kétféle, polírozott titán, illetve csillogó ezüst fényezésben kérhetők. A felniken nagyteljesítményű Dunlop abroncsok feszülnek 285/30-as méretben.

A megnövekedett teljesítmény mellett a biztonságról sem feledkeztek el: a GT egy teljesen új, 2 részes tárcsákkal felszerelt sport fékrendszert kapott, elől 412x38-as, hátul pedig 355x28-as méretben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!