Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Július utolsó szombatján, tikkasztó melegben került sor az éves Futam-Dragracing versenysorozat soron következő állomására, mely a Drag-Beach fedőnevet kapta. A különleges gyorsulási strandnak a tököli reptér adott otthont.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A felfrissüléshez minden adott volt, hiszen a szervezők hideg vizes locsolással, valamint párakapuval készültek a versenyre, melyet mi is elég gyakran igénybe vettünk a nap folyamán. A 10 órai kezdetet követően szépen lassan szállingóztak a már megszokottnak mondható, valamint az időről-időre érkező újdonsült versenyzők, a hat órakor kezdődő döntőkre pedig hellyel-közzel összeállt a teljes létszám.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvény vendége volt még Ihos József is (Kató Néni), aki a délelőtt folyamán kommentálta az eseményeket, ezen kívül széria autós roncsderbi bemutatóra is sor került az eddigi Carstyling parkoló helyén. Mivel ezen a futamon, a kunmadarasi állomás közelsége miatt nem írtunk ki szépségverseny fordulót, standunk és a parkolónk is kisebb méretben, a pálya közelében volt megtalálható, szomszédságban az autóápolási szerek mekkáját jelentő Zaino termékek sátrával. Tuning autók terén is kisebb volt aznap a létszám, egyúttal mindenkinek köszönet, aki kilátogatott hozzánk a rendezvényre!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Gyorsulási felhozatal szempontjából ezúttal a MüllerArt Smith’s Bros dragje képviselte a legerősebb kategóriát, akinek ezúttal is sikerült javítania: az új rekord 8.6 másodpercben állt meg, 402 méteren. A drag Nova információink szerint szervizre szorult, ezért nem tudott részt venni ezen a fordulón. A profik mellett igen nagy számban vettek részt amatőr indulók a versenyen, e kategória döntőjét egy Honda Integra és egy M3-as BMW vívta.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az A1 (autó 1600) kategória TOP 3-asában ez alkalommal is a fülsüketítő Hondák vitték a prímet, a Calfy, és a Boci Civic győzelmével. A döntő futamot Horváth Pál CRX-ével vívta, a harmadik helyre pedig (legjobb tudomásunk szerint) Varró Sebestyén piros Honda Civicje futott be. Az egyik legizgalmasabban fejlődő kategória, az A2 (autó 2500) döntőjét nézve most is az állunkkal focizhattunk. Míg legutóbb három felkiáltójellel emlegettük POS és a turbós Suzuki Swift 11.79-es rekordját, jómaga, valamint, örök ellenfele, a Civiccoupe által hajtott turbós Honda Civic is időt javítottak ezen a versenyen. A döntőt természetesen ők vívták, a Honda 11.699-es (!!!) idővel győzött, de hozzá kell tenni, hogy mindössze 3 századot vert vetélytársára! Vajon meddig fokozható ez még? A harmadik kategória (autó 3800) döntőjét, mely lassan az összes kategória közül a leggyengébb időket hozza, legfőképp E30-as BMW-k, valamint egy átépített Corsa uralták, aki végül a második helyre futott be. A győzelmet egy felső 12-es időket teljesítő 325-ös szerezte meg, Ponya vezényletében. A korábbi bajnokok, a Kovács Gáspár-féle, 430 lovas, turbós Toyota MR-2, valamint a turbós fekete Kadett nem vettek részt ezen a fordulón. Az Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A4 (Auto 5000) kategória szinte kizárólag Audikat vonultatott fel, Sas Robi, és az általa vezetett kék Subaru hiányzott az indulók közül. A döntőt Magyarország leggyorsabb utcai autója, a Schuszter Audi, valamint a Whistler Racing S2-ese vívta, az előbbi győzelmével, valamint egy (rá nézve) gyengébbnek mondható, 11.19-es idővel. A kategória tavalyi bajnoka, a kék Syntech Audi az elődöntők során fulladt be. Az A5 (MUSCLE) kategória döntőjét az előző három forduló győztese, Karkus Tamás Audi Quattro-ja, valamint a Falco-féle GMC Syclone vívta az utóbbi győzelmével. Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A győztes futam ideje 12.108 mp volt, hozzá kell tenni viszont, hogy félúton az Audi megadta magát, így valószínűleg Falco is visszább vett. A középdöntő során a GMC OIOIO Brabus Mercedesét, az Audi pedig HungryTA Pontiac Trans AM-jét siratta el. Az A6 (Diesel) első helyét szokás szerint egy Golf szerezte meg, aki most egy új „puttonyos” belépő, Papp Zoltán Seat Incáját utasította maga mögé. A korábbi állandó bajnokot, a koromfekete Ibizáról azonosítható Saybort ezúttal egy dízel BMW volánja mögött láthattuk – egyelőre nem versenyképes időkkel.

A verseny egyik szomorú látványosságát alkotta még, rögtön az időmérők kezdetén egy turbós Fiat Uno, melyet egy műszaki hiba miatt a tűzoltók kényszerültek eloltani és levontatni a pályáról. Információink szerint a tüzet a futam során kiszakadt benzincső okozta, mely összelocsolta üzemanyaggal a motorteret, ami a hő hatására begyulladt. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tököli beach sajnos nézők, valamint résztvevők szempontjából sem jelentett konkurenciát a strandoknak, ami a rekord melegben nem is volt meglepő. Mindezek ellenére egy kellemes, családias hangulatban eltelt napot tölthettünk a reptéren – talán egy felfújható medencét tényleg vihettünk volna.

A versenysorozat következő állomása a Kiskunlacházi Reptér, ahol augusztus 19-én, remélhetőleg elviselhetőbb idő mellett kerül sor gyorsulásra. A rendezvényen Carstyling.hu Show’N Shine szépségverseny forduló is lesz, így szeretettel várunk minden érdeklődőt és nevezőt a fordulón. Minderről bővebb infót hamarosan oldalunk hasábjain olvashattok!