Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A lubecki illetőségű német MR Motorsport gárdája a napokban mutatta be tuning csomagját, amelyet a Volvo S60 T5-öshöz terveztek. A szett optikai és motorikus módosításokat egyaránt tartalmaz.

A gyárilag sem gyenge, 5 hengeres, 2.3 literes 260 lovas erőforrást kicsit megvadították: az izmosító kúra után a Volvo 355 lóerőre valamint 470 Nm-es forgatónyomatékra képes. A nem mindennapi teljesítményt az új motorelektronikával, sport légszűrő szettel, a teljesen lecserélt kipufogórendszerrel, legnagyobbrészt pedig a nagyobb teljesítményű turbóval érték el. A tuningolt változat a 100 km/órás álló rajtos gyorsulást 5,93 másodperc alatt teljesíti, a végsebessége pedig 265 km/óránál tetőzik.

A dinamikus ám biztonságos vezetéshez jócskán hozzájárult az új Brembo sport fékrendszer, a sportosabb felfüggesztések, valamint az első és hátsó stabilizátorok. Mindennek tetejében, az MR S60-as alatt exkluzív, 19 colos görgőkön 225/35-ös abroncsok feszülnek.

Az autó sportos megjelenéséről az új spoiler készlet gondoskodik, amely - 3 méretes beömlővel ellátott - első lökhárítóból, küszöbspoilerekből, valamint a spoilerek ívét tovább vonultató hátsó lökhárító toldatból áll. Ez utóbbiban jókora króm kipufogóvég foglal helyet, hátul pedig egy kisebb hátsó szárnyacskát is találhatunk.

Belül is estek módosítások: az utastér teljes bőrben úszik, az első üléseket sport ülésekre cserélték, és hangzatosabb hifi rendszer is került az autóba. Opcionálisan azonban kérhető teljes DVD alapú navigációs csomag Tv-nek is, használható 10 colos monitorral.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!