Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes specialista Brabus egy újabb tuning csomagot készített a legújabb CL Coupe tulajdonosok számára. Mostani munkájuk eredménye 730 lóerő, 21”-os felnik, sport futómű és fékrendszer, aerodinamikai újítások valamint természetesen exkluzív belsőtér. Ráadásul 3 éves vagy 100.000 km-es Brabus garanciát is kapunk a tuning csomag mellé.

Az egyik legerősebb CL mindenképpen a Brabus CL 600 SV12 S biturbós változata. A maximális teljesítmény érdekében első lépésben az 5.5 literes lökettérfogatot megnövelték 6.3 literre, az átalakított blokkba speciális főtengely, hosszabb hajtókarok valamint kovácsolt dugattyúk kerültek. Mindkét hengerfejet átdolgozták a megfelelő levegőáramlás érdekében, és 4 speciális vezérműtengely is beszerelésre került. Ezzel a motor meg is lenne, Már „csak” az elektronika és a turbók megfelelő beállítása maradt. Az új 6.3 literes aggregátot új, nagyobb teljesítményű turbókkal és intercoolerekkel vértezték fel. A megfelelő öblítés és hanghatás biztosítása érdekében pedig egy komplett rozsdamentes kipufogó rendszer is felszerelésre került. Végezetül pedig az elektronika optimalizálásával rendelkezésünkre áll mind a 730 lóerő és a 1100 Nm nyomaték. A „kis” bitrubós aggregát egyébként 1320 (!!!) Nm-t teljesítene, de ezt a tartósság érdekében elektronikusan leszabályozták.

Ezzel a nem mindennapi teljesítménnyel a Brabus SV12 S Coupe nem csak az egyik legerősebb utcai autó, hanem az egyik leggyorsabb is. Gyorsulása álló helyzetből 100km/h-ra 4.0, 200km/h-ra pedig csak 11.9 másodperc. A végsebesség pedig az elektronika korlátozásának köszönhetően 340 km/h. A szörnyeteg hatalmas teljesítményét egy 5 sebességes automata váltó segítségével juttatja az aszfaltra.

A Brabus mérnökei a C 216-os Mercedes Coupe elegáns vonalvezetésének sportosabbá tétele érdekében új aerodinamikai csomagot fejlesztettek. Az összes aerodinamikai elemet szélcsatornában tesztelték a lehető legoptimálisabb légellenállás és leszorító erő elérése érdekében. Az első lökhárítón lévő méretes légbeömlő jelentősen javítja a motor és a fékek hűtését, valamint látványnak sem utolsó. Az autó fara is igen formásra sikeredett, az ízléses hátsó lökhárítónak, és az autóhoz kiválóan passzoló 4 krómvégződésnek köszönhetően.

Brabusról lévén szó a felni választás nem volt nehéz feladat. Az új CL-t 18”-21”-os méretben választható Brabus Monoblock felnikkel szerelték fel. A legütősebb opció mindenképpen a 21”-os elöl 255/30-as, hátul pedig 285/30 Yokohama abroncsokkal szerelt felni garnitúra. A szintén a csomag részeként operáló sport felfüggesztés 25mm-el húzza közelebb a kasznit az aszfalthoz.

Végül, de nem utolsó sorban a nagyobb teljesítmény kordában tartása érdekében komolyabb fékrendszerrel kellett felszerelni ezt az fenevadat. Elöl 380x36-ös, hátul pedig 355x28-as 12 dugattyús tárcsák gondoskodnak a megállásról.

Az autó belsejében is találunk kellemes dolgokat, ilyen például a számos Brabus logóval díszített Alcantara bőrborítás, vagy az ergonómiailag tökéletesen kialakított sport kormány.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!