Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A stuttgarti székhelyű Audi tuner PPI elkészítette legújabb koncepcióját a PPI A8 EXECUTIVE-ot. A végeredmény pedig egy exkluzív, sportos, és elegáns szedán formájában valósult meg.


Az új optikai csomagnak köszönhetően, az eddig is igazán elegáns A8-as immáron egy sport autó benyomását kelti. Az új első lökhárító felkerülésével az autó eleje közelebb került a földhöz, ezáltal a látvány mellé nagyobb leszórítóerő is társul. Az autó hátsó részét pedig egy diffúzorral ellátott hátsó lökössel varázsolták sportosabbá.

További változtatásként felkerült egy hátsó szárny, amely nagy sebességnél fontos szerepet játszik ennek a 1,8 tonnás, monstrumnak az úton tartásában. Végső simításként króm, karbon vagy matt fekete dísz csíkok teszik teljessé az összhatást. A PPI EXECUTIVE alá 20”-os egyrészes PPI Formula felnik kerültek, 255/35-ös Michelin Pilot Sport2-es abroncsokkal.

Az autó teljesítménye is igen meggyőzőre sikeredett, hála a PPI két lépcsős tuning programjának. Első lépésben a 4.2 literes erőforrás teljesítményét egy új kipufogó rendszer, az elektronika újraprogramozása, illetve egy sport levegőszűrő kit segítségével 420 lóerőre emelték. Akinek ez még mindig nem elég annak a következő lépcső 600 lóereje biztosan kielégíti minden kívánságát.

A 600 lóerőért azonban már kicsit komolyabb beavatkozásra volt szükség. A megoldást egy kompresszor, egy hozzá való intercooler, egy új kipufogó, illetve sport levegőszűrő rendszer majd végül az elektronika optimalizálása jelentette. A 600 lóerő mellé további igazán meggyőző adatok is párosulnak: 865 Nm-es nyomaték, 4,5 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulás, valamint 300 km/h-ás végsebesség.

A PPI mérnökei a jobb gyorsulás érdekében az automata váltót is átprogramozták, mely így sokkal sportosabb vezetési stílust tesz lehetővé. A megfelelő kezelhetőség érdekében egy maximálisan 40 mm-es ültetést megvalósító, elektromosan állítható sport futómű is felszerelésre került, továbbá - a fékerőt javítandó - 380 mm átmérőjű sport tárcsákkal, valamint nyolc dugattyús nyergekkel cserélték le a gyári alkatrészeket.

A PPI számos anyaggal tudja feldobni a belső teret: alumínium, karbon, kevlár, Alcantara bőr. Kérésre igazán egyedi belsőteret készítnek kedvenc A8-asunk számára. Továbbá egy kis felárért, akár komplett multimédia rendszert is kaphatunk.


Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!