Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes CL a világ egyik legnagyobb és legtöbb luxussal felszerelt sport kupéja. A Carlsson a teljesítmény és az optikai tuning mellett nagy hangsúlyt fektet a belsőtér kialakítására is. Az eredmény pedig nem más, mint „AZ” álom kupé.

A Carlsson mérnökei a CL 600-as V12-es 5.5 literes, gyárilag 517 lóerős erőforrását 600 lóerőre és 1024 Nm nyomatékra izmosították. Ennek a teljesítmény növekedésnek és az automata váltó újraprogramozásának köszönhetően, az autó 0-100km/h-ás gyorsulása 4,4 másodperc, végsebessége pedig 320km/h. Ennél azért láttunk már ütősebb CL 600-at, példának okáért a Brabus 750 lóerős szörnye ennél jelentősen jobban teljesít. A teljesítmény azonban nem minden.

A Carlsson optika terén már felveszi a versenyt a konkurencia koncepcióival. Az autó karakteres megjelenését elöl egy Carlsson lökhárító, és egy polírozott hűtőrács hangsúlyozza. A látványos hátsóról pedig egy ízléses lökhárító, valamint a sportos hanghatást biztosító kipufogó rendszer végződései gondoskodnak. Az első és hátsóelemeket ízléses küszöbtoldatok kötik össze.

A Carlsson csapata felni és a futómű esetében se bízta a véletlenre a sikert. Felni terén egy 11 küllős 21”-os ultra könnyű garnitúrára esett a választás. Ezek az egyedi felnik 50%-al könnyebbek a gyári daraboknál, így nem utolsó sorban javítják az autó menetteljesítményét is. A 600 lóerő és az 1024 Nm aszfaltra juttatásában nagy szerepet játszanak a méretes, elöl 255/30-as, hátul pedig 285/30-as Dunlop SP Sport Maxx abroncsok. Az autó futóműve is igen komoly szerkezet. Egy C-Tronic elnevezésű, elektromosan állítható futómű került a CK60-as alá, aminek segítségével akár 30mm-t is ültethetünk az autón. A rendszer további érdekessége, hogy menet közben, az útviszonyokhoz alkalmazkodva automatikusan állítja a futómű keménységét.

A belsőtér kialakításánál természetesen a legjobb minőségű anyagokat használták. Alcantara bőrborítás, ergonómiailag tökéletesen kialakított sport kormány és még számos igényesen kialakított apróság teszi kellemesebbé az utazást.
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!