Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Október 22-én érkezett utolsó állomásához az idei futam versenysorozat. A szervezők különleges programokkal, és látványosságokkal készültek a nagy eseményre, mely az idei év egyik legsikeresebb rendezvénye is volt egyben. További előnyt jelentett, hogy a tavaly ilyenkori farkasordító hideg helyett, most meglepően kellemes időhöz volt szerencsénk, így minden adott volt egy nagyszerű rendezvényhez.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Körülbelül fél órával kapunyitás előtt a bejáratnál egy igen jó előjelnek számító autósorral találtuk szembe magunkat. Ekkor már sejtettük, hogy a záró futamra beharangozott látványosságok beváltották a hozzájuk fűzött reményeket. A nap folyamán többször is bedugult a tököli reptér rendezvényre lekerített része, valamint a gyorsulni vágyók türelmét is próbára tette a hosszadalmas sorban állás. Bátran kijelenthetjük, ennyi autót még nem látott egyszerre a tököli repülőtér - és valószínűleg ekkora tömegre nem számítottak a rendezvény szervezői, mindennek ellenére a lebonyolítás kevés kívánnivalót hagyott maga után.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez! A szezonzáró számos már megszokott, és új programmal várta a nagyérdeműt. Mindenek előtt véghajrájához érkezett az 1/4 mérföldes gyorsulási pontvadászat. A jól ismert nagyágyúk mellett ezúttal is számos új versenyzőt regsztrálhatott az időmérő berendezés, köztük a lengyel dragster Astrát is, mely sajnálatos módon csak egyedül érkezett az ígért három csúcsgép közül. A fő attrakciót azonban a három alkalommal is beindított 12.000 lóerős rakétaautó - Jet Car - jelentette. Az autót a tököli pályán már többször megfordult bajnoknő, Ulrike Golde hozta el hazánkba, a három bemutató pedig igen látványosra is sikeredett. Aki tehát szereti a gyorsulást az minden bizonnyal igen jól érezte magát ilyen felhozatal mellett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az A1 (autó 1600) kategória TOP 3-asában ez alkalommal is a Hondák vitték a prímet Calfy, és a Boci Civic győzelmével. A döntő futamot Varró Sbestyén Civicjével vívta, így a zárófutam sorrendje is igazolni látszott az éves pontverseny végeredményét. Az egyik legérdekesebb ugyanakkor leglefutottabb kategória, az A2 (autó 2500) döntőjét Civiccoupe új, turbós Honda Civic nyerte félelmetes 11,3–as idővel. Ilyen ütemben fejlődve Sándorunk lassan minden kategóriára veszélyt jelenthet. A harmadik kategória (autó 3800) döntőjében az első helyezett egy 3.0 literes V6-os motorral szerelt Opel Astra lett, Cziráki Károly BMW E30-a illerve Kovács Gáspár turbós Toyota MR2-se elött. Az A4 (Auto 5000) kategória szokásos élmezőnye hiányzott a legjobb 8-ból, a döntőről pedig sikeresen lemaradtunk... esetleg valaki? Az A5 (MUSCLE) kategória döntőjét Falco GMC Syclone-ja, valamint Karkus Tamás Audi Quattro-ja vívta az utóbbi győzelmével. Az A6-ban (Diesel) első helyet egy VW Golf másodikat pedig egy VW Caddy szerezte meg. A csúcs kategóriában szintén a favorit győzedelmeskedett, történetesen Szentesi István a Drag Novával.

A nap folyamán számos látványos futamot láthattunk, valamint az éves pontverseny is lezárult:

A1-es kategória:

1. Mészáros József
2. Varró Sebestyén
3. Varga Péter

A2-es kategória:

1. Vogelsinger Sándor
2. Kovács Szabolcs
3. Szűcs Attila

A3-as kategória:

1. Ponyicki Gábor
2. Cziráki Károly
3. Pálffi László

A4-es kategória:

1. Schuster Zoltán
2. Sas Róbert
3. Martin Friedschröder

A5-ös kategória:

1. Szokol Zsolt
2. Hujber Viktor
3. Kohári Zoltán

A6-os kategória:

1. Szabó Ferenc
2. Ferencz Márton
3. Papp Zoltán

A7-es kategória:

1. Szentesi István
2. Müller Sándor
3. Siklósi István

Ugyancsak a tököli reptér adott otthont a Rádi szlalom kupa záró fordulójának, a fő kifutó mellett pedig folyamatos roncsderby bemutatónak lehettünk szemtanúi. A rendezvény talán már nem is lenne teljes az amerikai vasak nélkül, melyekből igen szép felhozatalt tekinthettünk meg odakint.

Az elmaradhatatlan Carstyling.hu parkoló pedig ezúttal csordultig megtelt, örömünkre szolgált, hogy számos új nevezőt és tagot üdvözölhettünk köreinkben. Standunkon a Magyar Mobil Média Szövetségnek köszönhetően professzionális HUMMA hangnyomás versennyel, és a már megszokott Carstyling.hu tuning autós szépségversennyel készültünk az évad zárására.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az év utolsó autós szépségversenye nem számított bele az éves pontversenybe. Ennek ellenére népes mezőny alakult ki, ennyi nevezőnk még egyik forudlón sem volt! Sajnos rajtunk kívül álló okok miatt nem tudtuk annyi résztvevőt díjazni, amennyit szerettünk volna, így a döntésben is elég nehéz dolgunk volt.

A nap legszebb autója címét Szita László VW Golf IV-se érdemelte ki. Az autót már számtalanszor megcsodálhattuk, de a teljes hifi installáció számunkra újításnak számított.

Az öt különdíjasunk pedig:

A legszebb CULT-os autó: Balassa Zoltán Audi A8
A legszebb fényezés: Ferenczi Gábor VW Passatt
A legszebb utastér: Nemes Károly BMW E36 320T
A legszebb installáció: Vance Alex VW Polo Classic
A legszebb motortér: Hudák Zsolt Opel Calibra
A legszebb F&F autó: Furák Krisztián Peugeot 206

Az öt további díjazottunk (helyezés nélkül):

Nyika Dezső Renault Twingo
Furka Dávid VW Golf I
Török Szilvia Opel Calibra
Strasszer Dávid Audi S8
Ráncsik István: Renault Clio

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ezúton is köszönjük mindenkinek az egész éves részvételt. A pontverseny eredménye hamarosan megtalálható lesz rovatunkban, a díjazás pedig novemberben, a gyorsulási versenyzőkkel együtt fog történni, a Futam díjátadó gáláján.

Ezen a vasárnapon a hangerő szerelmesei is próbára tehették hangtechnikájuk teljesítményét. Három kategóriában lehetett nevezni. Az egy hangszórós kategóriában Blum Endre diadalmaskodott Quad Fusion installációja előtt. A két hangszórós - kicsit népesebb -kategória végeredménye a következőképpen alakult:

1. Berdán Győző
2. Ráncsik István
3. Szollár Péter
4. Sziklafi Péter
5. Kerecsényi Gergő

Végül a 4 hangszórós kategória sorrendje:

1. Bencs Attila
2. Tóth Tamás
3. Ignácz Gábor
4. Berecz Dávid
5. Váradi Ferenc

Összességében ismét egy remek napot tölthettünk el a reptéren, számos carstylingos userrel találkozhattunk, és nem utolsó sorban pedig közvetlen mellettünk is volt egy büfé kocsi :) Remélhetőleg jövőre hasonlóan jó időben és színvonalban újra találkozhatunk mindenkivel a tököli reptéren.

Addig is szép téli álmot mindenkinek!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!