Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mint már hetedik éve, mindig november közepén, az elmúlt hétvégén került sor Belgium legnagyobb tuning autókiállítására, az International TuningSalon 2006-ra. A háromnapos rendezvény 20.000 négyzetméterén több, mint 350 módosított autócsoda volt megtekinthető – ez alkalommal pedig mi is testközelből tekinthettük meg őket!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A show-nak szokás szerint az egyik legnagyobb belga komplexum, a Nekkerhallen adott otthont. A Mechelen városában található hatalmas hangár 18.000 nm-es beltéri területe színültig telt a legnagyobb belga tuningcégek és több neves európai gyártó standjával és demóautóival. Az épület befogadóképességét egy további 2.000 nm-es fűtött sátor egészítette ki, melybe a belga tuning szcéna legszebb, magánkézben lévő autóit hívták meg a szervezők. Csak a sátorban lévő autócsodák különösebb gond nélkül tettek volna ki egy igen sikeres kiállítást kis hazánkban, azonban ami a hangáron belül volt megtalálható, minden elvárásunkat felülmúlta.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Hazai rendezvények terén, standok, installációk, valamint igényesség tekintetében leginkább a tavalyi autószalont idézte a kiállítás, minden résztvevő igen komolyan készült az év legnagyobb eseményére. A számos egyedi stand, profi módon beállított fények és hangtechnika, a több színpad, zenés-táncos műsorok és a rengeteg hostess persze csak a hab volt a tortán – az igazi csillogást szó szerint maguk az autók jelentették.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Nehéz lenne leírni azt a mennyiséget és minőséget, ami egy helyre zsúfolva megtalálható volt Mechelenben. A kiállított gépek java mellett hosszú perceket lehetett eltölteni, míg minden részletet felfedezett rajtuk az ember – kívül-belül, motortér és hifi tekintetében is a csúcskategória volt kint megtalálható, euró-ezrek, tízezrek (!) befektetésével egy-egy autóban. Számos kiállítási darab igen komoly fejtörést is okozott számunkra, míg egyáltalán beazonosítottuk, milyen autóról van szó – tulajdonképpen rá kellett jönnünk, hogy semmi sem lehetetlen. A krómfelni és a lambo-ajtó szinte széria-tartozéknak tekinthető, ugyanígy az air-ride, Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!amit legkülönbözőbb típusokban fedezhettük fel. A különböző kasznis munkákról pedig nem is beszélve: extrém szélesítések, vagy más típusok lámpáinak adoptálása szintén igen gyakori volt, de láthattunk például egy kompletten E46-osra átépített E36 BMW-t is. Gyári festésű autó pedig szinte kevesebb volt, mint az átfújt, vagy kompletten más színűre átmatricázott (!) társaik. A kedvencünk e tekintetben egy Saxo volt, melyet kívül belül zöld, valamint kígyómintázatú bőrborítás fedett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az rendezvény egyik exkluzív pontját az a nyolc autó jelentette, melyeket a nemrégiben lezajlott párizsi tuning show autói közül hívtak meg a szervezők. Tulajdonképpen a legszebb nyolc autóról van szó – legalábbis ők ezeket találták annak. Számomra itt egy kompletten átépített S2000-esnél megállt az élet: 360 Modenát idéző bodykit, gyönyörű egyedi sárga szín, fehér bőrbelső, üvegszálas műszerfal-borítás, 20” krómfelnik, air-ride (!) valamint egy kellemes turbó kit a motorháztető alatt... kell-e ennél több?

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ami szintén érezhető volt a rendezvényen, a drift, mint sportág egyre növekvő – illetve már jó ideje erősen meglévő - szerepe Belgiumban is. A felmatricázott Skyline-okat és Silviákat egy idő után már nem is számoltuk, rengeteg volt belőlük, köztük több igen híres darab, úgy, mint a HKS Genki Silviája, vagy a show egyik fő szponzora, a Toyo Tires driftautói.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A show méltán viselte a nemzetközi jelzőt. Elsősorban természetesen belga autók voltak kint megtekinthetők, de a környező országokból, Hollandiából, Angliából, Németországból, Franciaországból és Írországból is érkeztek kiállítók. Őszintén remélem, hogy egyszer Magyarországot is e felsorolásban láthatjuk viszont! A kiállító gyártók igazi tuning expót teremtettek a helyszínre, aki autót akar tuningolni, itt szó szerint mindent, mindenhez megtalált. Felnik, spoilerek, lámpák, kipufogók végeláthatatlan sorokban kipakolva várták az érdeklődőket, de az autótuning minden területére levetítve találhattunk cégeket, a chiptuningtól kezdve az egyedi festésig, vagy polírozásig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok tekintetében sem lehetett ok panaszra, a standoknál látható számos bemutató mellett, a kiállítás központi színpadán folyamatos show volt megtekinthető. A színpad úgy lett kialakítva, hogy autóval is fel lehessen rá gurulni, így egy-egy négykerekű szintén a műsor részét képezte – ezeket összehasonlítva a leglátványosabb pedig vitathatatlanul az Fuel Girls Showja volt. Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy a világ legnagyobb autó-kiállításain fellépő igen erotikus hölgyek előadása a legprofibb ilyen jellegű műsor volt, amit életemben láttam – autókkal, díszlettel, tűzzel, különböző szerszámokkal (mint például a flex) percek alatt felforrósították a hangulatot és hihetetlen látványos show-t produkáltak. A Fuel standja talán a legnépszerűbb volt az összes többi közül, pedig a teljeskörű tuninggal foglalkozó angol cég jóformán csak ajándéktárgyakat hozott a rendezvényre. Persze korántsem volt mindegy, ki árulta őket!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A lányok, valamint a színpadi műsorok mellett low-rider show és rádió-távirányítású autók drift bemutatója emelte a rendezvény fényét. Galériánkban rekord mennyiségű (több mint 400!) képen próbáljuk visszaadni mindazt, amit kint láthattunk.

Végezetül pedig egy fontos infó: mint bizonyára gondolhatjátok, belga látogatásunk oka pedig nem csupán a show megtekintése volt. Ezúton, örömmel jelentjük be mindenkinek, hogy 2007. március 24-25-én, Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szegeden ismét megrendezésre kerül az idén nagy sikert aratott szezonnyitó Carstyling.hu Tuning Show, még nagyobb területen, még több autóval, még komolyabb felhozatallal és műsorokkal – így mindenki, aki télen nekiesik az autójának, erre az időpontra igyekezzen elkészülni vele – érdemes lesz! A belga show galériáját pedig érdemes tüzetesen átlapozni. Úgy hírlik, lesz néhány egyezés! ;)