Minden évben a SEMA show alkalmából telnek meg igazán Las Vegas utcái autófanatikusokkal. Idén november 6-án került sor a nagy alkalomra, az autótunerek nagy része egész évben erre a megméretetésre készül. Az APR pedig egyike azoknak a cégeknek, amelyek győzelmi eséllyel érkeztek a Showra: mégpedig egy speciális VW Golf GT GTI koncepcióval.

Az APR a világ egyik vezető VW és Audi teljesítmény-tuner cége. Jó végeredményhez jó alap is kell, ezért esett a választás a 2.0 literes turbós GTI Golf V-re. A teljesítmény tuning terén igazán kitettek magukért az APR mérnökei: az alap 200 pacit megfejelték további 180 (!!!) extra lóerővel. A hatalmas növekményt saját fejlesztésű kipufogó-, illetve befecskendező rendszerrel, nagyobb turbóval, és a hozzá tartozó intercoolerrel érték el, a végeredmény pedig 380 lóerő és 440 Nm nyomaték formájában élvezhető.

Természetesen mit sem ér ez a hatalmas teljesítmény, ha nem tudjuk az útra juttatni. Ezt hívatott javítani egy új differenciálmű és egy sport kuplungszett felszerelése. Az APR más téren is alapos munkát végzett: saját tervezésű futóművel, valamint nagyobb teljesítményű, 4 dugattyús féknyergekkel szerelt fékrendszert építettek a fenevadba.

Az autó optikájára is nagy hangsúlyt fektettek, hiszen egy SEMA show autónak minden tekintetben tökéletesnek kell lennie. Az APR GTI egyedi, gondosan megtervezet festést kapott, ami még jobban feldobja az új Oettinger Mk V-ös aerodinamikai csomagot. A szemet gyönyörködtető összhatást 19”-os BBS RS-GT felni garnitúrával tették teljessé.

Az APR az utastér esetében sem ismert megalkuvást. Alcantara bőr betétes, R32-es ülésekkel, festett ajtópanelekkel, komoly multimédia rendszerrel, valamint számos apró ötletes változtatással tették egyedivé az autó belsejét. Érdemes pár szót ejteni az installációról is. Menet közben a rádió, CD, DVD hallgatás illetve TV-zés, navigációs rendszer használata mellett, akár internetezhetünk is.

A SHEMA show-n résztevő autók számos kategóriában megmérettetésre kerültek. A Volkswagen által sponzorált Golf GTI projekt autók összesített megjelenés és dízájn kategóriájában az APR GTI nyerte el a VW konszern, valamint a zsűrit alkotó 3 újság képviselője közül kettőnek a szavazatát. Az értékelés során a lenyűgöző és harmonikus külső és belső, mellett fontos tényezők voltak még a teljesítmény adatok, a menetteljesítmény adatok, valamint természetesen a kezelhetőség.

Az APR ismét bizonyította, hogy még mindig az egyik világelső a Volkswagenek tuningolásában.