Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
Az elsősorban olasz autókat tuningló oztrák Novitec, legújabb munkája alapjául az olasz autógyártás egyik büszkeségét választotta. Áldozatuk, a Ferrari F430 igen komoly változásokon esett át.

Kezdjük a teljesítménnyel, amiről egy gyárilag 490 lóerős, 4.3 literes V8-as motor gondoskodik. Nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy már ezzel a gyári teljesítménnyel is megelégedne a legtöbb földi halandó, azonban jelen esetben kapunk még egy kis extrát is a gyári pacik mellé. A Novitec erőfeszítéseinek köszönhetően a teljesítmény egészen 656 lóerőre és 662 Nm nyomatékra módosult. A 166 ráadás lóerő eléréséhez felszereltek két darab, maximálisan 0,38 bár nyomással operáló Rotrex kompresszort, valamint a vezérlés is optimalizálásra került. A menetteljesítmények pedig igen meggyőzőek: 3,7 másodperc 100 km/h-ás gyorsulás és 348 km/h-ás végsebesség.

Ekkora teljesítménynövekedés mellé szerencsére a Brembo egy nagyobb teljesítményű fékrendszert is készített a Novitec Ferrari számára. 380 mm-es féktárcsák gondoskodnak arról, hogy ne csak gyorsuláskor érezzük, hogy az erő velünk van.

A Novitec nem feledkezett meg a futómű fejlesztéséről sem. Saját tervezésű futóművel és az NF2-es felni garnitúrán feszülő, elől 255/30R19 hátul pedig 345/25R20 Pirelli Pzero Rosso abroncsokkal gondoskodtak a megfelelő kezelhetőségről és tapadásról.

Végül pedig a nagyszerű menetteljesítményhez, valamint a szemet gyönyörködtető látványhoz nagyban hozzájárul a Novitec szélcsatornában tesztelt új aerodinamikai csomagja.

Azt talán már meg se kell említenem egy Ferrari esetében, hogy az utastér borítását is exkluzív anyagválasztás jellemzi.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!