Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A legújabb Mercedes SL méltó folytatása a töretlenül népszerű szériának. Ezt meglovagolva, a német Kicherer kezelésbe vette a luxus roadstert.

A cég áldásos tevékenységének köszönhetően az SL bekerült a világ leggyorsabb roadstereinek klubjába. A Kicherer K60 fedőnevű, 12 hengeres, biturbó motorja nem kevesebb, mint 605 lóerőt teljesít. Az autó gyorsulása 0-100 km/h-ra így 4,3 másodpercre csökkent, 200 km/h-ra 14.2 másodperc alatt gyorsul fel, végsebessége pedig 300 km/h-ban lett limitálva.

A Kicherer aerodinamikai csomagja nem csak tökéletes látványt nyújt, hanem funkcionálisan is megállja a helyét. A tökéletes minőségű karbonból készült elemek számos teszt kritériumainak eleget téve kerültek a Black Evo-ra. Az új csomagnak köszönhetően az autó magasabb sebesség tartományban sokkal kezelhetőbbé vált, így biztosan 300-as tempónál is biztonságban érezhetjük magunkat.

A külső után a belsőteret is kezelésbe vették. A Kicherer SL-t egy F1-es kormány segítségével navigálhatjuk, valamint számos belső elemet karbon változatra cseréltek. A látvány és az úttartás szempontjából is fontos megemlíteni az új Kicherer RS-1-es 20”-os felni garnitúrát elöl 255/30-as hátul pedig 305/25-ös Continental abroncsokkal. Továbbá az autó hasmagassága is 25mm-rel lejjebb került.

A nagyobb teljesítmény mellett nagyobb hatásfokú féktárcsák is dukálnak. Az összhatást pedig a brutális teljesítményű V12-es motor ellenére szolid hangzást nyújtó sport kipufogó teszi teljessé.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!