Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Június második szombatján, tikkasztó hőség mellett került sor a Dragracing Hungary csapat által szervezett idei ötödik gyorsulási futamra, melynek ezúttal - idén harmadik alkalommal - a Kiskunlacházi reptér adott otthont. A leggyorsabb hazai autók mellett, a szervezők több sztárvendéggel is készültek a futamra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A forró nyári nap reggele viszonylag nyugisan telt, az események inkább délutántól kezdtek el felpörögni, a látogatók java is ekkor – vélhetőleg egy kiadós strandolást követően – érkezett a helyszínre. Az időjárásra ott nem is lehetett panasz, egy gyorsulási rendezvényt tekintve viszont tényleg nem volt a legmegfelelőbb klíma.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A délelőtt mindenképpen motorosoké volt, akik egyébként jelentős számban vettek részt a rendezvényen. Magát a helyszínt tekintve, ez alkalommal igen sok kiállítót is köszönthettünk a betoncsík szélén, valamint újdonságot jelentett a VIP sátor is, melybe nem is akárkiket vártak a szervezők: hazánk ismert celebjei közül néhányan, valamint országgyűlési képviselők is részt vettek a versenyen, közülük többen is kipróbálhatták a gyorsulás élményét új Chevroletek volánja mögött, melyek az egyik kiállító autószalonnak köszönhetően kerültek a helyszínre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A vendégek között volt a többszörös szépségkirálynő Zimány Linda, az ismert médiaszemélyiség, Jáksó László, mellettük Fehér Anettka és párja, valamint Fekete Pákó is tiszteletét tette a gyorsulók között. A műsorvezető ismét a Való Világból ismert Frankie volt, valamint teljes létszámban érkezett a Candies (4 idegen 1 banda) zenekar is a helyszínre. Szintén a rendezvény adott otthon a világ legkisebb emberének távvezetési világrekord kísérletének. A 65 cm-es Pityu 36 órán át folyamatosan körözött a reptér körül Audijával és délutánra ért célba a verseny rajtvonalához.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Újítást jelentett még a most indult Drag-Rally is, mely egy szlalom versenyt takart a hátsó kifutón, valamint délután bemutatót tartott a katasztrófavédelem is, mely során egy helikopteres tűzoltást követően Anettkát mentették meg a „lángoktól”.

A szaharai hőség ellenére, versenyzők tekintetében teljesnek mondható volt a létszám, minden kategória szinte egytől-egyig hozta a már megszokott arcokat, és remek verseny is bontakozott ki a végére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az A1 (autó 1600) döntőseit három Honda vívta, a dobogó első helyére Zlaratics Botond állhatott, aki kék Civic-ével 13.82-es időt autózott a döntőben. A második helyezett Pirosvti Civicje, a harmadik pedig az Endrődi Zsolt féle Civic lett. Régi ismerősünk, Szilvi5 üvegszál Skoda 120-asa ezúttal az ötödik helyezésre volt elég, a negyedik pedig PelyV(T)i lett. Az A2 kategória (autó 2500) top 3-asát most nem copy-paste-elhetem, mivel az állandó győztes, Civiccoupe új autójával sikeresen beugrott a döntő futam során, így a győztes Somogyi László turbós Fiat X1/9-ese lett. Mindkét autó hihetetlen időket fut, a Vogelsinger Civic a döntő során új rekordot állított fel 11.10-el, és 202 km/h-ás célvonali sebességgel (!!!), de a Fiat is csak kevéssel teljesít 11 másodperc felett. A Honda féltengelye egyébként az időmérők során megadta magát, de a döntőkre láthatólag igen jól sikerült Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!megoldani a problémát. A harmadik kategória(autó 3800) egyik közismert résztvevőjét, a Kovács Gáspár-féle turbós MR2-est ezúttal Cziráki Károly szorongatta mega döntőben. Harmadikként Ponyiczki Gábor 3.8 literes M5 motorral szerelt E30-asa futott be. Az A4 (Auto 5000) döntőjében, Sas Robit és az általa vezetett kék Subaru Impreza WRX STI-t ismét a Schuszter-féle Coupe utasította maga mögé. A harmadik helyezést szintén egy Audi, Gyurák Gábor Quattrója szerezte meg. Az A5 (MUSCLE) döntőjét a Falco vezette GMC Syclone vitte, a főszervező úr Brabus Mrecedesét verve. Az A6 (Diesel) kategória első helyezettje egy Golf lett, fantasztikus, alsó 12 másodperces időkkel. A „dízel legenda” Saybor új autója, és a döntőben futott 13-as idők ezúttal csak a 3. helyezésre voltak elegendők (az időmérők alatt volt ez jobb is: a rekord 12.6 @ 174). Az A7 (Dragster Speciál) kategóriában nem volt induló.

A versenysorozat következő állomására június 30-án kerül sor, szintén a Kiskunlacházi reptéren. Az előzetes híresztelések szerint két igen komoly autóra lehet majd számítani a rajtvonalnál, köztük egy régi visszatérő 8500 köbcentis erőművel.