Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Július első hétvégéjén, az Észak napilap és a Carstyling.hu támogatásában került sor az évente megrendezésre kerülő egész hétvégés miskolci tuning showra, melynek ezúttal a Városi Jégcsarnok területe adott otthont. A szervezők mindent megtettek, hogy mind a közönség, mind a kiállítók a maximumot kapják ezen a hétvégén.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A rendezvényre pénteken délután indultunk konvojban, az M3 kivezetőtől. A cirka 20 autóból álló menet este 10 körül ért be a városba, ott a helyi nevezetességek (CORA parkoló) megtekintése és egy kis kavarodás és tömeges igazoltatás után, éjfél felé ért be a csarnok területére, ahol a beállás után mindenki babgulyásra is hivatalos volt egy közeli étteremben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kiállítás 6.000 nm-es területe négy fő részre oszlott: a jégcsarnok fedett épületébe a szervezők hazánk legszebb tuning autói közül válogattak össze egy kisebb palettát, az épület szomszédságában elterülő szabadtéri hokipálya cégeknek, és néhány magánkézben lévő autónak, valamint a show központi színpadának adott otthont. A mellette fekvő két kézilabdapályán a hangnyomás mérést, valamint a drift bemutatókat láthattuk. A helyszín sikerült is igen szépen megtölteni autókkal, standunk a hokipálya közepén, a Fusion közvetlen szomszédságában helyezkedett el.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szervezők számos látványossággal és programmal készültek a rendezvényre, a sűrű program mellett igen nehéz volt unatkozni – gyakorlatilag óránként történt valami. A sablonnak mondható nyereményjátékok és sport-bemutatók mellett a színpad legnépszerűbb látványosságát a gyönyörű hostessek real time testfestése jelentette, valamint mindkét napon sor került erotikus autómosásra is, melyet a tavalyi Playmate döntős Yvette előadásában tekinthettünk meg. A hátsó pályák exkluzív programját pedig a HotRod Madness csapata szolgáltatta Becman vezényletében, aki először debütált hazánkban saját építésű Chevy hotrodjával. A tűzpiros, pillekönnyű méregzsák játékautóként pörgött-forgott a betonon, azonban a különböző drift piruettek és gumiégetési figurák mellett ez egyben kaszkadőr show is volt: Becman pörgés közben hol a kormányt vette ki a helyéről, hol kiült a tetőre (!), hol pedig egész egyszerűen elhagyta a mozgó gépjárművet. Látványban hasonló előadást még Bodensee-n láthattunk egy típusban teljesen megegyező Hotroddal, igaz ott még kerékcsere is volt drift közben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szombati napon, idén ötödik alkalommal mérkőzhetnek meg a zsűri előtt hazánk tuning autói, szépségversenyen és hangnyomás versenyen a 2007-es CARSTYLING.HUMMA RACING és Pionner-EMMA 5. fordulójának keretei között. A hangnyomás verseny hozta az elvárásokat, viszont a Racingen sajnos ez alkalommal igen kevés nevezőnk volt. Az eredmények végül a következőképpen alakultak:

DECENT Kategória

 

Autótípus Név Tuning Hangzás SPL Össz.:
Suzuki Swift Sztraka József 40 19 80 139
Fiat Punto Igriczi Zsolt 44 24 69 137
Renault Megane II Balogh Attila 45 24 52 121
WV Golf IV.  Vance Alexansru 30 19 54 103
Ford Focus 1.8 Ligeti Ferenc 50 9 36 95

 


SHOW Kategória


Autótípus Név Tuning Hangzás SPL Össz.:
Ford Focus Sheller Zoltán 68 28 52 148
Opel Calibra Karner Zoltán 64 15 57 136
Toyota Yaris ts Hosszú Gergely 55 24 53 132
Peugeot Boxer Doma Krisztián 36 18 65 119


A győzteseknek ezúton is gratulálunk, következő fordulóra pedig augusztus 25-én, a III. Zalaegerszegi Carstyling.hu tuningtalálkozó keretei között kerül sor.

A kiállítókat szombaton Barlangfürdőzés, este pedig fergeteges buli várta a belvárosi Sinus klubban, ahol minden résztvevő egy malacpecsenyére is hivatalos volt. A vasárnap már viszonylag nyugisan, és igencsak másnaposan telt – legalábbis többünk számára :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Magáról a rendezvényről csak pozitívan tudunk nyilatkozni, nagyon jól éreztük magunkat és remek hangulatban telt el ez a három nap. Minden a helyén volt: pedáns szervezés, remek társaság, szép autók és persze sok-sok gyönyörű hostess. Ami egyedül egy kicsit rossz szájízt okozott, a találkozóra érkező magán autósok viszonylag alacsony száma – a rengeteg regisztrált résztvevő ellenére közel sem jött el mindenki, bár tegyük hozzá azt is, hogy az egész hétvége kiváló strandidő mellett ment végbe...

Egy biztos: jövőre újra itt!