Az Országos Drift Bajnokság 3. és egyben talán legérdekesebbnek ígérkező futamához érkeztünk. Augusztus 25-én egy új helyszínen, Kakucson csodálhatjuk meg Magyarország legjobb drift pilótáit. Az új építésű pálya rendkívül jól sikerült, a sportág szempontjából a lehető legideálisabb így elménkben rögzítsük jól az időpontot és helyszint, mert egy fantasztikus futam van kilátásban!


A nemrégiben megtartott első hivatalos edzésen több mint 40 drift autó próbálgatta KakucsRing nyomvonalát és kivétel nélkül az összes pilóta fülig szerelmes lett belé. A versenyzők fejlődése lassan követhetetlen, a tudásszintek között egyre kisebb az űr, így a bajnokság pontozási szabályzata a most következő futamtól már teljes mértékben a japán, illetve az amerikai D1GP kifinomult rendszerét fogja követni. A hazai EB futamon sok-sok profi pilótát megigézett a tsuiso (páros drift), így Kakucson is lehetőségük lesz a top32 párosításának kialakulása után ilyen csatákban eldönteni a továbbjutást. Nem kell más hozzá mint mindkét fél beleegyezése és egy profi licensz a zsebbe.


A bajnoki pontvadászat folytatódik tehát, és elméletben megvan az esélye annak is, hogy Magyarország első hivatalos drift bajnokát megünnepeljük. No persze ehhez Kerényi Ádámnak -az éllovasnak, Fortuna istennőjével hatalmas bulit kell, hogy csapjon, mert a Folax Bömbi 4.4-es erőforrása feladta a harcot és most "csak" egy 400 köbcentivel kevesebb V8-as dolgozik Ádám alatt. Riválisai sem adják fel a harcot, sőt ideiglenes trónfosztásra készülnek. Schweizer Dani új titkos BMW-je is elkészült, csak néhányan ismerik a közutakról, mivel épp bejáratási periódus alatt van. Bodogán Gabi, és a közönség kedvenc Radák János alias Radír is szeretne még bajnoki kupát a polcra, és ne feledkezzünk meg a lassan állandó szomszédainkról, a lengyelekről sem, akik nagy valószínűséggel ismét eljönnek hozzánk az S14-es Nissanokkal!

Európában nyugodtan állíthatjuk, hogy egyeduralkodók vagyunk E30 V8-as drift BMW-k tekintetében. Lassan összeszámolhatatlan mormog a pályákon és ezek közül is van egy igazi ritkaság számba menő: Varga Tamás "Puci" 4.6 V8 Alpina blokkja és teljesen átépített E30-asa, mellyel visszatér a mezőnybe és kiderül vajon hozza-e a tavalyi formáját. Ennél már csak talán egy nagyobb látványosság ígérkezik: most először debütál a megszokott szürke füst helyett piros füstöt okádó RedSmoke gumiabroncs, méghozzá versenykörülmények között!

Állandó partnereink pedig továbbra is biztosítják az egyéb látványosságot a kiállítói soron. A családi hangulatról a mérsékelt árakon dolgozó étteremi lánc gondoskodik és apa, anya, gyerekek a méltán népszerű drift taxi élményeket is megbeszélheti egy-egy finom étek, söröcske elfogyasztása közben.


Program:
09.00:
kapunyitás
08.30-10.00: adminisztráció, gépátvétel
09.00-12.00: szabadedzés
12.00-12.30: drift taxi
12.30-13.00: versenyzői felvonulás
13.00-15.00: kvalifikáció
15.00-15.30: drift taxi
15.30-17.30: Top32 küzdelmek
17.30-18.00: Döntok (Top4), majd eredményhírdetés

A rendezvény támogatója a Chevrolet Gombos, online támogatóink a Duen.hu, Carstyling.hu, Srh.huNitrocity.hu, a Habostorta csoport, a BimmerTeam és a BMWPower.hu valamint a TotalCar. Hangadónk a RoxyRádió, PontFM és a Dabas Rádió. A versenyről beszámolót a TopTuning, Vmax magazinban olvashatnak majd. Internetes hirdetéseinket az Adverticum rendszerén keresztül intézzük, weboldalunkat a Rufftech tartja karban. Gyorsulást a GyorsulásiFutamokon nézünk, a nyertesek kupáit a T-Model Team biztosítja míg versenyzőink leharcolt gumijairól az F1 Gumiszerviz cserélgeti. A nyertesekrol a Dinamit Kipufogó Tuning és Szerviz gondoskodik.



FIGYELEM!
Versenyre való nevezés: >>ITT<<

Letölthető dokumentumok:
Versenykiírás
Területrajz

Nevezési díjak:
- Egyesületi tagok / "Kezdő/haladó" kategória: 8.000,- Ft
- Egyesületi tagok / "Pro" kategória: 6.000,- Ft
- Külsős nevezőknek: 12.000,- Ft.

Belépőjegy:
- 1.500,- Ft
- Carstyling klubkártyával 1.200,- Ft.
- 10 éves korig ingyenes 

Megközelítés autóval:
Budapestről M5-ös autópályáról az inárcsi pihenőhelynél kell lehajtani. Inárcsot elhagyva Kakucsra beérve a Fő útról balra kell fordulni a templomnál (Monori u.), majd egyenesen a temető mellett elhaladva tovább menni. Az autópályát felüljáron átszelve érkezünk meg ezek után KakucsRingre.

Kecskemétről M5-ös autópályáról Újhartyánnál kell lehajtani (Dabas-Szolnok leágazás). Az autópálya lehajtó után Dabas irányába kell fordulni a 405-ös úton , majd kis idő múlva jobbra Újhartyán-Kakucs felé. Újhartyánt elhagyva Kakucsra beérve a Fő útról jobbra kell fordulni a templomnál (Monori u.), majd egyenesen a temető mellett elhaladva tovább menni. Az autópályát felüljáron átszelve érkezünk meg ezek után KakucsRingre.

Megközelítés tömegközlekedéssel:
Budapestrol menetrendszerinti buszjárat:

  Honnan Hova Indulás Érkezés Menetidő    
1
Budapest, Népliget Kakucs, Bem u. 5:25 6:09 0:44      
Naponta
2 Budapest, Népliget Kakucs, Bem u. 7:00 7:44 0:44      
Szabad és munkaszüneti napokon
3 Budapest, Népliget Kakucs, Bem u. 8:30 9:14 0:44      
Naponta
4 Budapest, Népliget Kakucs, Bem u. 11:00 11:46 0:46      
Szabad és munkaszüneti napokon
5 Budapest, Népliget Kakucs, Bem u. 13:30 14:14 0:44      
Naponta
6 Budapest, Népliget Kakucs, Bem u. 14:30 15:14 0:44      
Naponta

Térképek:
Kakucs elhelyezkedése
KakucsRing megközelítése