Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Novitec Rosso az idei Frankfurt autó show-ra eddigi munkáságukhoz hűen egy dögös vörös fenevaddal készült. Legújabb áldozatuknak egy alapból is gyönyörű 599 GTB.

Egy Ferrari esetében nehéz azt mondani, hogy a sportosabb látvány érdekében történtek a változások, hiszen egy vérbeli olasz csődörről van szó. Ennek ellenére a Novitec Rosso tapasztalatának köszönhetően mégis teljesült ez a nehéz célkitűzés. Az optikai változtatások sorát kezdjük az új aerodinamikai csomaggal, amely nem csak a látványt fokozza, hanem egy kis extra leszorító erőt is biztosít az elszabaduló lóerők mellé. Az új, egyedi tervezésű első lökhárítónak, küszöböknek, hátsó szárnynak, és a diffúzoros hátó lökhárítónak köszönhetően egy verseny Ferrari született utcai használatra.

Ezt hivatott biztosítani a méretes elöl 20”-os hátul pedig 21”-os N3-as verseny felni garnitúra is. A felniken pedig a megfelelő tapadás érdekében elől 275/30-as hátul pedig 355/25-ös Pirelli P Zero abroncsok feszülnek.

A Novitec Rosso teljesítmény terén nem akart túlzásokba esni, ezért egy szolíd 25 lóerős tuning csomagot készített az 599 GTB-hez. A teljesítmény, illetve az 5km/h-ás végsebesség növekedést az elektronika finomhangolásával és egy új kipufogó rendszerrel érték el.

Azonban, aki nagyobb erőre vágyik annak sem kell elkeserednie, hiszen 2008-ra egy motorilag jóval ütősebb tuning csomagot ígértek.

Egy professzionális koncepcióból nem maradhat ki a kezelhetőség és a fékerő javítása sem. Itt jött képbe a német KW állítható magasságú sportfutóművével, és a Brembo egy 405mm-es tárcsákkal szerelt fékrendszerrel.

Végső módosításként LED-es hátsó lámpa és fekete oldal indexek teszi teljessé az összképet.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!