A Subaru a 2008-as Impreza WRX számos átépített példányát mutatta be az idei SEMA Show keretei között. A legendás utcai versenyautó legfrissebb verziója gyárilag is igen szépre sikeredett, és elődeihez hasonlóan, minden tekintetben tökéletes tuning alap.


Az amerikai Sport Compact Car magazin által megálmodott - matt fekete fényezésű, ugyanakkor fehér festéssel ellátott Prodrive felni garnitúrát viselő – szedán megjelenését karbon motorháztető, valamint karbon légterelő toldatok, és küszöbök teszik teljessé. Az extra teljesítményért SPT kipufogórendszer, Crawford Performance turbócső és az I-Speed vezérlése felel, a biztonságos megállást pedig az AP Racing elől 4, hátul 2 dugattyús fékei biztosítják, kétrészes, 13 inches tárcsákkal. Az utastérben Pioneer hangrendszer valamint Sparco ülések emelik az egyébként sem gyenge vezetési élményt.


Vérbeli erőgépet varázsolt az ötajtós WRX-ből a Subaru Performance Tuning (SPT) csapata, aki elsősorban a teljesítménynövelés oldaláról futott neki a feladatnak. A 2.5 literes aggregátot számos extrával vadították meg, a végeredmény pedig maximálisan 450 lóerő formájában mérhető. Mindezt Harman Motive GT35R Turbo kittel, programozható motorvezérlő elektronikával, MAP és AIT szenzorral érték el. Az erőátvitel 6-sebességes STI váltó, valamint STI duplatárcsás kuplung segítségével történik. Az utastér komplett csövezésen esett át, a biztonságról ezen túl Sparco sportülések gondoskodnak, egyedüli optikai elemként pedig a Prodrive 18”-es GTI felnijeit említhetjük.


Az egyik legfeltűnőbb Impreza koncepciót a hifi-specialista Kicker készítette. A szedán verziót a cég saját hangszóróival szerelte fel, az installációt pedig Clarion monitorokkal, valamint egy XBOX 360-assal egészítette ki. Külsőleg a csapat az STI alkatrészeihez folyamodott, a már megismert karbon toldatok mellett STI ültetőrugók, valamint bukókeret került az autóba, természetesen az elmaradhatatlan Sparco sportülések kíséretében. Az egyedi vörös-fekete hangulat a lámpabúrákon, valamint a méretes, 18” felniken is folytatódik.


Végezetül pedig egy igen érdekes alkotás, a Halloween special edition: a meglehetősen csúnya mintázattal ellátott WRX Halloween-hangulatú airbrushban, valamint Halloweenes fényeffektekben pompázik, melyek az autó aljáról, a lámpákból, kerékjáratokból, valamint a hűrőrács mögül villóznak elő. Csodás.