Egy korábbi cikkünkben már bemutattunk egy C osztályú kombi Mercedes koncepciót a Carlsson prezentálásában. Azonban ha Mercedes-ről van szó, akkor nem maradhat ki a Barbus változata sem a bemutatók közül.

A Brabus eddigi munkásságához hűen a C Mercedes-be szerelhető összes erőforrására gondolt a teljesítmény tuning során. A 200CDI-be 39, a 220CDI-be 50 valamint a legnagyobb dízel aggregátba a 320 CDI-be 48 extra lóerőt préseltek. A legütősebb dízel motorral szerelt kombi Merci 6,9 másodperc alatt katapultál 0-100km/h-ra a végsebessége pedig eléri a 250km/h-át. Természetesen a benzines erőforrások sem maradhattak ki a lóerő osztásból. A C280, illetve a C350-es kompresszoros benzines változatokat a Barbus 4.0 literes 332 lóerőre és 420Nm-re erősített aggregáttal helyettesítette. Ezzel a teljesítménnyel pedig az autó gyorsulása 0-100km/h-ra 5,9 másodperc a végsebessége pedig 275km/h-ra. Egy kombi autóról lévén szó nem is olyan rossz teljesítmény J

A teljesítmény mellett azonban a látvány sem utolsó. A Brabus mérnökeinek áldásos tevékenységének köszönhetően egy komplett aerodinamikai csomag, akár 19”-os brutális Monoblock felni garnitúra együttesen adja az autó egyedi és impozáns megjelenését.

A teljes körű tuninghoz még hozzátartozik egy új sport futómű, valamint egy nagyobb teljesítményű fékrendszer is.

A Brabus professzionális tuner lévén 3 év vagy 100 000km–es garanciát vállal a teljes átalakításra.