Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Holland tuning specialista Creventic munkájának köszönhetően napvilágot látott az első, kifejezetten versenycélokra készült Audi R8-as. Az R8 nevet a versenypályákról örökölte az utcai változat, így mindössze idő kérdése volt, mikor láthatjuk viszont ezt a szériát is valamiféle hivatalos megmérettetésen.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ez pedig nem más, mint ismét egy 24 órás verseny, azonban nem a Le Mans, ahol a „verseny” R8 legnagyobb sikereit érte el 2000 és 2005 között. Az utcaiból átvedlett verzió Dubai pályáin fog bizonyítani, ami a pedig a legszebb a dologban, hogy mindössze 10 lóerővel erősebben, mint sorozatgyártású társai.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Creventic CR-8-ast a gyári V8-as, 4.2 literes aggregát hajtja, mely chiptuning segítségével 430 lóerősen állhat majd rajthoz. Más tekintetben azonban nagyobb átalakítások történtek: a Toyo Racing slickekkel szerelt 18 inches BBS versenyfelnik, a 90 literes tank, a szekvenciális versenyváltó, valamint az AST felfüggesztésének beszerelése érdekében több gyári kiegészítő is áldozatul esett, továbbá jókora koptató és karbon szárny hivatott a nagyobb leszorító erőről gondoskodni. A hátsó rendszám helyét a kipufogórendszer kivezetései foglalják el, a Creventic a kaszni elemeit pedig ahol csak lehet, karbonra cserélte, így - közel 300 kg-ot megspórolva - a CR-8 1350 kg-ot nyom a mérlegen.

A Dubai 24 órás megmérettetésen ez évben a BMW Z4 M vitte a pálmát, 2008-ban azonban már nem árt számolni a fehér-narancs színekben pompázó fenevadakkal is.