Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az idei Tokyo Auto Salon a legnagyobb japán gyártók alkotásainak seregszemléjét is magával hozta, így a Honda gyári tuning szekciója, a Mugen sem lóghatott ki a sorból. Standjuk egyik ékessége a Civic Type-RR volt, mely a típushoz aktuálisan elérhető legújabb alkatrészeket hivatott bemutatni.

Az autón végzett legszembetűnőbb változtatást a teljes egészében karbon elemekből összelegózott első traktus jelenti: a lökhárító, a sárvédő elemek, valamint a motorháztető mind egy szálig a versenysportban használatos anyagból készültek, mindezt kihangsúlyozandó festés nélkül szerelték fel őket a gyári alkatrészek helyére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Civic motorját a nagyobb teljesítmény és végsebesség érdekében 2157 köbcentisre fúrták fel, mindez számok formájában 260 lóerőt és 234 Nm nyomatékot jelent a fékpadon. A motorerő hat sebességes váltón és sperr diffin keresztül jut el az első kerekekre, a megnövekedett teljesítmény mellé megerősített fékek és sport futómű került felszerelésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az utastér az ajtónyílásokban további karbon merevítőkkel lett felszerelve, a Mugen újítása továbbá az I-CTMS, mely egy intelligens, gumiabroncs monitorozó rendszert jelöl. A műszer a keréknyomásról, valamint a gumik hőmérsékletéről tájékoztatja a pilótát menet közben.

Az átszabott, karbon elemekkel díszített műszerfal „ékessége” továbbá a kormány felett elhelyezett jókora fordulatszám-kijelző, mely így ránézésre komoly gondokat okozhat az alacsonyabb növésű polgároknak a kilátásban – viszont biztos hasznos.