Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes 2007-ben bemutatott példamutató technológiájának a BLUETEC-nek köszönhetően az E 300 BLUETEC kategóriájában a világ legtisztább működésű dízelautója. Mindemellett megmarad a Mercedes dízel motorok brutális nyomatéka és takarékossága. Talán mindet elmond az a tény, hogy az autó 2007-ben a tengerentúlon a világ legkörnyezetbarátabb autó címet is elnyerte.

A Mercedes teljesítmény-specialista Brabus egy ilyen környezetbarát E300 BLUETEC-et vett kezelésbe. A nagyobb teljesítmény érdekében egy saját fejlesztésű, Xtra D6 BLUE fantázia névvel ellátott tuning csomagot installáltak az autóba. Az eredmény pedig 47 extra lóerőben, és az előre láthatólag 2011-ben bevezetésre kerülő Euro V-ös környezetvédelmi kritériumok teljesítésében realizálódott.

A megnövekedett teljesítmény elsősorban a vezérlő szoftver fejlesztésének köszönhető. A változás számokban 258 lóerő és 450 Nm nyomaték a 3.0 literes V6-os aggregátból. A menetteljesítmény javulása a 6.8 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulás és 250km/h-ás végsebesség is igen megygyőző adat. Főleg, hogy mindezt az átlag fogyasztás emelkedése nélkül érték el.

A Barbus a sportosabb látvány és a biztonságos közlekedés tekintetében sem tétlenkedett. Átalakított futómű, egyedi tervezésű optikai csomag, és erősebb fékrendszer is választható teljesítmény a tuning mellé. Továbbá négy különböző fajtájú és méretű felni garnitúrát kínálnak az E300-as BLUETEC-hez. A legütősebb opció azonban mindenképpen az elöl 245/30 ZR 20 hátul pedig 295/25 ZR 20 Yokohama abroncsokkal szerelt 20”-os egyedi felnik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!