Cikkünk fizetett hirdetés - [médiaajánlat]

A világ egyik legnevesebb kompakt elektronikus fénycsőgyártója és negyedik legnagyobb xenon előállítója, a HD Group immáron Európát is meghódította. Kiváló minőségű H.I.D. Xenon szettjei hazánkban is széles körben elterjedtek, a cég által kiépített országos viszonteladói- és szervízhálózat pedig készségesen áll az ügyfelek rendelkezésére.


A HD Xenon

A HD által forgalmazott xenon nagyobb fényerőt és fényterítést, ezáltal kiváló éjszakai látáskomfortot biztosít, mindez teljesen stresszmentes, biztonságos vezetést tesz lehetővé. A szettek a hosszú élettartam mellett kisebb fogyasztással is működnek, a jobb látás mellé pedig egy igazán exkluzív megjelenést is kapunk autónkhoz. A német csúcstechnológia minőséget számos nemzetközi tanúsítvány is igazolja: a szettek egytől-egyig E4, E11, ISO 9001, ISO 9002 CE, ISO 14 000 és ERP minősítéssel rendelkezik


Hogyan működik?

A H.I.D. (High Intensity Discharge = nagy intenzitású kisülés) rendszer - szemben a hagyományos izzókkal - nem izzószállal működik, a fénykibocsátás speciális nemesgázokkal (pl. xenonnal) és fémsókkal töltött kvarcüveg izzóban található két elektróda között, 23 000 V-os indítófeszültség hatására kialakuló ívkisülés következtében valósul meg. A későbbiekben az ív stabilizálásához már elég a 80 V-os, 400 Hz-es váltakozó feszültség is. A mindenkori üzemállapothoz tartozó optimális feszültséget a szettekhez mellékelt, mikroprocesszor által vezérelt transzformátor (ballast) biztosítja.

A H.I.D. Xenon rendszerek csak 35 wattot fogyasztanak, szemben a hagyományos izzók 55 vagy 75 wattjával, az elérhető fényáram azonban akár háromszoros is lehet. Az alacsony energiaigény így közvetve a fenntartási költségekre is jótékonyan hat (kevésbé terheli a generátort, ezáltal csökkenti a fogyasztás).


Talán elsőre szokatlanul hangzik, de a xenon fénye közelebb áll a természetes fényhez (napfényhez), mint a halogén izzók fénye. Mivel ehhez a színhőmérséklethez szokott hozzá az emberi szem, a xenon lámpa sokkal kontrasztosabb, élesebb képet ad környezetünkről. Mindezt azonban nemcsak előre, hanem oldalirányban is, hiszen hagyományos társainál jóval nagyobb a terítése, így még több információhoz juthatunk szándékolt haladási irányunkkal kapcsolatosan.


Normál halogén izzó

HD Xenon szett

Teljesítmény (W)

55

35

Fényerősség (cd)

20.000

200.000

Fényáram (lm)

1330

>3000

Élettartam (óra)

350

>2500

Hatásfok (lm/W)

28 (H1)

90

Besugárzási szín

Sárgás

Kristálykék-fehér

Színhőmérséklet (K)

Max. 2400

4500-10.000


Szín verziók


A gyári xenon-szettek színhőmérséklete 4300 és 5000 K között változik - ez közelíti meg leginkább a nap által sugárzott fehér fény színhőmérsékletét és az emberi szem is ebben a tartományban a legérzékenyebb, tehát az ilyen színhőmérsékletű fénnyel megvilágított útszakaszt látható a legjobban.

A HD elsősorban a 4300 és 6000 K közötti színhőmérsékletű termékeit ajánlja, aki azonban még exkluzívabb megjelenésre (kékebb fényre vágyik), annak természetesen lehetősége van választani a 8000 vagy 10 000 K-s szettek közül is. Ez esetben ugyan kissé kevésbé fog jól látni, mint a max. 6000 K-s rendszerek esetében, de a hagyományos halogén izzókkal ellátott lámpaegységekhez képest még mindig jelentős előnnyel bír.


Látni és látszani

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy éjszakai vezetés során kevés idegesítőbb dolog létezik, mint egy rosszul beállított fényszóró – akár saját, akár autós társaink lámpájáról van szó. Nem csak az a fontos tehát, hogy mi lássunk, és jól láthatóak legyünk, legalább ilyen nagy jelentősége van annak is, hogy lehetőség szerint ne vakítsuk el a szembejövő autós társainkat sem. A HD Európa Kft. erre is megoldást kínál: nagy tapasztalattal rendelkező, több mint 400 tagot számláló országos viszonteladói és szervízhálózata készséggel áll mindenki rendelkezésére a szakszerű beszerelés és a helyes beállítás érdekében. Mindezt pedig a nap 12 órájában akár telefonon keresztül is!

A szabványos kialakításnak köszönhetően a Xenon izzók alkalmazása esetén nem mozdul el a fényszórótest fókuszpontja és fényközéppontja, így továbbra is stabil képet kapunk az előttünk álló útszakaszról. A Xenon izzó UV védett, így sugárzása nem károsítja a szembejövő autóban utazók szemét. A kisebb teljesítmény-igény alacsonyabb üzemi hőmérsékletet eredményez, így az izzó a foncsort sem károsítja, és az elektromos rendszert kíméli.


HD Xenon izzók és szettek

A HD által kínált Xenon izzók élettartama körülbelül nyolcszorosa a hagyományos halogén izzókénak, így gyakorlatilag megegyezik a gépkocsi teljes élettartamával. Az izzószálat nem tartalmazó égők sokkal ellenállóbbak a rezgésekkel szemben, ami útjaink állapotát figyelembe véve (sajnos) nem elhanyagolható szempont. A cég széles termékpalettájának köszönhetően bármely autótípusba - az autó vagy az autólámpa károsítása nélkül - könnyedén beszerelhetők.

A H.I.D. Xenon szettek a szereléshez szükséges összes alkatrészt tartalmazzák. Az izzók foglalatának teljesen szabványos kialakítása révén, illetve a széles típusválasztéknak köszönhetően gyakorlatilag bármilyen kategóriájú jármű (személygépkocsi, motorkerékpár, busz, teherautó, stb.) egyszerűen és mindenféle átalakítás nélkül felszerelhető a termékekkel.


HD Xenon Basic

HD Xenon Pro

Nagyon versenyképes ár!

Kedvező ár

Kiváló minőség!

Tökéletesített gyártástechnológia

Philips IC-vel és izzóval szerelve

Növelt megbízhatóság

A legújabb xenon technológiával

Még tökéletesebb, élesebb képet ad

Bármely gépjárműbe tökéletes választás

Ideális választás prémium kategóriás járművek esetén

2 év teljeskörű garancia

3 év teljeskörű garancia

Can-Bus kompatibilitás, kevésbé zavarja a rádiót

Digitális trafó(automatikusan és elektronikusan állítja be a kívánt teljesítményt. Így az teljes egészében illeszkedik a legújabb Can Bus rendszerű autók lámpa rendszereihez is)

A HD Európa Kft. kínálata az összes manapság általánosan elterjedt foglalatra (H1, H3, H4, H4 Bi-Xenon, H7, H8, H9, H11, H13, 9004, 9005, 9006, 9007, D2R, D2S, D2C, D1R, D1S, D1C) kiterjed, mindezt többfajta feszültségszintre (6V, 12V, 24V) optimalizálva vásárolhatjuk meg. A gépjárművek mellett a cég kimondottan motorkerékpárba való szettet is forgalmaz, mely egy izzót és egy trafót tartalmaz.

A HD Xenon szettjeinek minőségét és megbízhatóságát jelöli, hogy őket választotta már a Bosch szerviz, a City Taxisok többsége, a Boombasstik, valamint a Sony Demo Autói. Hamarosan mi is leteszteljük ;)


A HD xenon szettekről bővebb információt a www.hdxenon.hu oldalon találhatsz.