Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Bulletproof Automotive Európában nem tartozik a legismertebb tuning cégek közé, bemutató autójuk azonban megér egy pár ajtócsapkodást. A megvadított Honda S2000-en gyakorlatilag egyetlen módosítható elem sem maradt meg gyári állapotában, a végeredmény pedig tökéletesen tükrözi, mire is képes valójában az amerikai cég.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Bulletproof – jelentése magyarul: golyóálló – minőségi japán alkatrészek importjával és kereskedelmével foglalkozik, a megfelelő háttér tehát adott volt egy ütős showcar megszületéséhez. Az S2000-re utólagosan szerelt összes alkatrész a legnevesebb gyártók terméke, tükrözi ezt rögtön az optikai/aerodinamikai szett, mely a Tracy Sports, a Top Secret és a Powerhouse Amuse logóit tudhatja magán.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az első ránézésre kicsit furcsa benyomást keltő, igencsak széles lökhárítókat kiszélesített, karbon sárvédő-elemek, valamint stílusban passzoló küszöbök kötik össze. Ilyesmit láttunk már, ami viszont újdonságot jelenthet, az első kerekek mögött található kopoltyúszerű bevágások, melyek a forró levegőt hivatottak kivezetni a fékektől. Hasonló elvezetést találhatunk a hátsó tengely mögött is, a hátsó lökhárítókon, valamint a lámpák mellett.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mint tudjuk, az S2000 kabrió, esetünkben a vásznat azonban egy echte „golyóálló” karbon keménytető váltja fel. A cég aerodinamikailag is tökéletesre alakított, saját fejlesztésű fedőelemére igencsak büszkék házon belül: a tető egyben hátsó légterelőt, valamint egy plusz féklámpát is tartalmaz, hátsó része pedig együtt nyílik csomagtér fedéllel, ha netán egy – de nem több - sporttáskát is magunkkal vinnénk az útra.

Az autó festése és dekorációs munkái szintén a csúcsminőséget képviselik: a Top Secret arany árnyalatát a neves japán versenyzőből designerré avanzsált Manabu „Mana-P” Suzuki által megálmodott design díszíti.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Egy ennyire sokat sejtető optikát motorilag is illik alátámasztani, melyből a Bulletproof szintén nem spórolta ki a minőségi alkatrészeket. Az A4-és lapot minden nehézség nélkül megtöltő lista legfőbb elemeit a Vortech kompresszorában, valamint az AEM vezérlésében találjuk. Az égéstermék a Tracy Sports leömlőjén és sport kipufogórendszerén keresztül távozik, az erőátvitelről pedig az ORC karbon tárcsás kuplungja, és rövid váltója gondoskodik. A módosításoknak köszönhetően a teljesítmény valahol 360 lóerő felett keresendő, mely a gyári adat több, mint másfélszerese.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az S2000 legendásan jó fékeit a Bulletproof kevésnek találta ehhez az erőtöbblethez, a gyáriakat a Js Racing 6-dugattyús nyergeire cserélte. A teljesen egyedi fejlesztésű, elektronikusan állítható futómű minden eleme helyén a Js Racing és a Top Secret alkatrészeit találjuk. Felnik terén két garnitúrát is választottak az S2000-hez: egyet pályára, egyet pedig utcai használatra. A képeken az előbbiek láthatók, a 12 küllős 18x10.5 RAYS Japan keréktárcsákat pedig a TOYO 265/35/18 abroncsaival szerelték.

Az utastér sem maradt változatlanul: a Bride karbon ülései mellett a Top secret sportkormánya, valamint az ARC titánium váltógombja gondoskodik a sportosabb vezetési élményről.

Az S2000 egyébként a Bulletproof igazgatója, Ben Schaffer álmainak megvalósulása. Az autót elsősorban mindennapi használatra építette, hogy mennyire lőtt túl a célon, döntse el mindenki maga. Személy szerint túlzottan is elfogult vagyok a típussal szemben :)