Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Rendezvényünk egyik sztárvendége lesz Gáspár Laci, aki ezúttal elsősorban nem megszokott oldaláról mutatkozik be a nagyközönségnek. Az immáron 4 nagylemezt maga mögött tudó énekes évek óta a tuning megszállottja, maga építi autóit, driftelni tanul – most azt is megnézhetjük, mivel!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Laci 2005-ben kapott rá az autótuning ízére, akkoriban vette meg Mitsubishi Lancer EVO VIII-asát, melyet motorikusan teljesen átalakított: a nagyobb turbónak, coolernek és a vezérlés átalakításának köszönhetően csaknem 500 lóerőt hozott ki a járgányból, mindemellé a kuplung, a váltó és természetesen a futómű is cserére került.

Az autó átalakításához kizárólag minőségi import alkatrészeket használt fel, több darabot is egyenesen japánból, vagy az USÁból szerzett be – ennek köszönhetően pedig számos ismeretségre tett szert, amit a későbbi autói során rendre kamatoztatott is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az igazi áttörést azonban a 2006-os Tokio Drift mozi hozta el számára, a japán autók és a drift életérzésével ekkor fertőződött meg véglegesen, és el is határozta, hogy a következő autója mindenképpen egy hátsókerekes JDM lesz. Csaknem fél éven át keresgélt a különböző internetes piacok kínálatában, míg tavaly májusban rátalált arra a Nissan S14-esre, melyért egy fárasztó koncertet követően 1400 km-t autózott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autót barátai segítségével az utolsó csavarig átalakította, ami csak létezik, módosításra került benne. A Lancer eladását követően a Silvia a HKS turbó kitjét kapta, az extra lóerúkről e mellett SKYLINE kovácsolt, hűtött dugattyúk, NISMO carbonkuplung, NISMO injektor, NISMO benzinpumpa, NISMO radiatorcap,HKS golyós csapágyas turbo, HKS blow off, APEXI elektronika, APEXI kipufogórendszer, DYNOJET-computer, GREDDY turbo szabályzó, K&N intercooler és K&N szűrő gondoskodnak. Futómű terén EIBACH ültetőrugók, TORSEN diffi és PORSCHE TURBO fékrendszer került felszerelésre, az utasteret pedig RECARO ülések, MOMO kormány, valamint a JBL és a Pioneer installációja dobja fel. Külsőleg a Veilside légterelő szettje teszi az autót egyedivé. A csaknem 400 lovas rizsrakéta azóta is folyamatosan épül, a munkálatok a napokban fejeződtek be, az pedig, hogy mi a végeredmény, a Tuning Show 2008 keretei között is megtekinthető lesz!

Laci ilyen irányú munkásságára az Electronic Arts is felfigyelt, és a Nissant tavaly a Need for Speed PROSTREET hivatalos demóautójának választották. A driftet Laci azonban nem csak a játékban, hanem élőben is gyakorolja: a magyar drifterekkel együtt szorgalmasan jár az edzésekre, csiszolja tudását saját vasával, mely egyúttal a hétköznapi autója is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Laci elmondása szerint a tuning olyan, akár egy betegség, akit egyszer megfertőz, nem tud szabadulni tőle. Ő sem tud: mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy nemrégiben szert tett egy szépen megépített RX7-esre is, mely természetesen szintén nem sokáig marad ebben az állapotában.

Szezonnyitó rendezvényünkre Laci mindkét autóját elhozza. Természetesen megkérdeztük esetleg énekelni fog-e, hiszen két színpadunk is lesz a standja közvetlen közelében. Nos, válasza szerint nem csak akkor szokott énekelni, ha koncertre hívják. A többi pedig majd kiderül! ;)