Ébredj! Az autósport szezon elindult, ráadásul hamarosan Magyarország egyik leglátványosabb autóversenye következik! Április 5-6 -án kizárólag kilinccsel elore közlekedő több száz lóerős autókat láthatunk a tököl reptér aszfaltján a hazai Országos Drift Bajnokság, valamint a King of Europe Drift Európa Bajnokság nyitó futamán! Ettől betérdelsz, ne hagyd ki!

Az adrenalin jótékony hatásáról sokat beszélnek tudósok, állítólag rendkívül nagy szerepet játszik az extrém sportot űzők és nézők körében, sőt a kialakult kellemes kedélyállapotért is felelős. Az eufóriás öröm születésében tehát ennek a hormonnak nagy szerepe van és világért sem szeretnénk a tudomány eme remek felfedezését véka alá rejteni. Épp ezért április első hétvégéjén olyan látvány és izgalom várható az idei első drift versenyen, mely garantáltan függőséget fog okozni. Mellékhatások miatt nem kell felkeresni kezelőorvosod, gyógyszerészed, elég ha szurkolsz Magyarország legjobb profi pilótáinak, akik ismét megmutathatják idehaza Európa legjobb versenyzői között, hogy mire képesek a King of Europe idei nyitó futamán!

Az előzetes versenyzői regisztrációk alapján a sorozat fennállásának legnagyobb csatái várhatóak. 7 országból érkeznek profi pilóták olyan autócsodákkal, melyet nagyközönség ritkán lát éles bevetésen. Láthatjuk majd a lengyelek kedvencét "BartDrift"-et új S15-ös Nissan Silvia-val, nem kevesebb mint 480LE társaságában. Itt lesznek a csehek, és az ismert holland profik gyönyörűen megépített BMW-kel és japó vasakkal. Ezúttal Franciaországból is érkeznek pilóták, eljön hozzánk Nicolas Heyer is 2005 EB bajnoka, melynek autóját végre a hazai Ford guruk is nagyító alá vehetik, hogyan kell üzembiztosan megépíteni 500 lóerősre egy Cosworthot. Természetesen a szerbek, köztük a bajnok Bojan Kurbalija is borzolja majd kedélyeket, továbbá új belépő országként Olaszország is csatlakozik több versenyzővel az idei sorozathoz. Az olaszok csapatvezetője nem más, mint a MotoGP világbajnok édesapja Graziano Rossi. Természetesen nem motorozni fog a versenyen, bár pályafutását hasonlóan kezdte mint fia, de rájött, hogy 50 év felett a drift sportban élheti ki igazán adrenalin függőségét. Épp ezért elhozza nekünk és szerencsét próbál versenyautójával, mely nem más, mint egy Maserati 3200 GT. Végül, de nem utolsó sorban pedig ne feledkezzünk meg hazánk fiairól, akik télen bizony komoly fejlesztéseket vagy új autóépítési projekteket kezdtek el, hogy technikai lemaradásunk teljesen megszunjön Európába. Egész biztosak lehetünk abban, hogy sok borsot törnek a külföldi profik orra alá és bizony nagyon bízunk abban, hogy újra dobogóra állhat majd magyar versenyző.

A verseny kvalifikációs küzdelmek után természetesen tsuiso (páros) csatákkal folytatódik, ahol a versenyzők fej-fej mellett küzdenek meg egymással a drift szabályainak megfelelően. Nem semmi látvány lesz szombaton az egyszer biztos, és a másnapi folytatás sem lesz gyerekjáték. A magyar profi liga elso bajnoki futama kezdődik ugyanis és a 2008-as trónra már most sok a jelentkező. Miután a kezdő drifterek számára idén külön bajnokság van, így a hazai OB-n is kötelező elvárás a páros küzdelem!

A versenyek hangulata elképesztő, ezt már több ezer ember megízlelhette, a tököli reptér pedig a Magyar Drift Szövetség rendezésében lezajlott drift versenyek alkalmával teljesen átalakul, és kész komplexum gondoskodik minden igény kielégítésérol! Akinek még nem volt szerencséje átélni a drift versenyek szépségét, most ne habozzon, itt az alakalom! Találkozzunk tehát április 5-6 -án Tökölön és szurkoljunk együtt a magyar sikerekért!

A verseny főtámogatója az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, kiemelt támogatónk a Chevrolet Gombos. Médiatámogatóink a Habostorta csoport, Carstyling.hu, DuEn és a Totalcar. Internetes hirdetéseinket az adverticum rendszerén kereszül intézzük, weboldalunkat a Rufftech tartja karban. Munkaerő közvetítésben a Job-Center segít, míg a nyereményeket a Pioneer biztosítja számunkra. A versenyzők leharcolt gumijait a Mobil Gumiszerviz cserélgeti.



INFORMÁCIÓK:

Nevezés: 
Mindkét versenyre (KoE/OB) kizárólag Pro/SemiPro licensszel rendelkezo versenyzok nevezhetnek!
>>Online regisztráció<<


Belépojegy:
Jegyek elővételben kedvezményes árakon kaphatóak a Ticket Express jegyirodákban és az Eventim hálózatán.
>>Bővebb információ<<

Kvíz nyereményjáték: >>LINK<<


Helyszíni jegyváltás:
King of Europe Drift EB és Országos Bajnokság nyitó futama

Április 5-6 (Szombat-vasárnap)
Ára: 3.500,- Ft

King of Europe Drift EB
Április 5 (Szombat)
Ára: 2.500,- Ft.

Országos Drift Bajnokság
Április 6 (vasárnap)
Ára: 2.000,- Ft.

10 éves korig a rendezvény ingyenesen látogatható!


Megközelítés:

Gyalogosan:
Budapestrol a Vágóhídtól fél óránként induló ráckevei HÉV-vel Tököl állomásig, majd onnan az óránként induló autóbusszal. Vagy Csepelről (Koltoi A. u.) átszállás nélkül az óránként induló Volánbusz járattal Tököl-Bíróház megállóig.
Gépjármuvel: az M0-ás körgyurün a Halásztelki leágazásnál kell letérni, majd onnan Szigethalmon át Tökölig.


Szállás:
Gastland M0 Hotel (Szigetszentmiklós M0 19Km) / Tel: +36 24 446-484
Oázis Wellnes Park (Szigetszentmiklós, Tököli út 184)  
Sz.Márton Hotel (Szigetszentmiklós, Dunapart-alsó 84.) / Tel: +36 24 456-866
M0 TúraMotel (Szigetszentmiklós, Gyári u. 49.) / Tel: +36 24 403-506

Mindenkit várunk sok szeretettel!
Üdvözlettel:
Magyar Drift Szövetség