Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Toyota testvérmárkájaként megismert Scion, elsősorban image építési céllal, a gyorsulás mellett beszáll a drift-szakmába is. Legnépszerűbb modelljükből, a tC sportkupéból építették meg első versenyautójukat, mellyel idén egy fiatal versenyző, Ken Gushi rajzolja majd össze a betont, a tengerentúli D1-es sorozat keretei között.

Ken Gushi a japánok Levota Sanyija: 13 éves korában kezdte az ipart, 16 évesen pedig már a D1-és mezőny legifjabb tagjaként rótta a köröket. Jelenleg, 21 éves érett férfiként ő kapta a megtisztelő feladatot, hogy számos szép eredménnyel a háta mögött győzelemre vigye a ma létező egyik legkomolyabb Scion tC-t, az RS*R-t.

Az egyedi, szélesített kasznival rendelkező drift Scion tC legfőbb különlegességét a hátsó kerék meghajtásban kereshetjük. Tudvalevő ugyanis, hogy az odaát oly népszerű típus alaphangon első kerék meghajtású, keresztmotoros, így a feladat közel sem volt annyira egyszerű, mint látszik. Az átalakítást a neves futómű- és kipufogó gyártó cég, az RS*R követte el, így már meg is van a magyarázat a gép hangzatos elnevezésére.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó a Toyota Caldina gyárilag kétliteres blokkját kapta, melyet az RS*R 2.2 literesre fúrt fel. Mindez azonban csak az alapot jelentette, melyre a HKS turbó kitje érkezett, a Blitz és az AEM EMS elektronikájával felvértezve. A gyárilag 161 lovas motor tudása 400 lóerő fölé csúszott, ami a G-Force 5-sebességes szekvenciális váltóján, a Tilton tripla karbon tárcsás kuplungján, valamint a Kaaz diffijén keresztül érkezik a hátsó kerekekre. Felfüggesztés terén az RS*R minden létező paraméter szerint állítható futóműve, a Project Mu fékei, valamint az Enkei pehelysúlyú RPF1-és felnijei kerültek felszerelésre.

A drift Scion egyik szponzora a Toyo Tires, így várható volt, hogy abroncsok terén sem használt téli gumik kerülnek majd az autóra. Ken Gushi, a Toyo direkte driftre kifejlesztett Proxes R1R abroncsait füstölheti majd szénné az idei szezon során, melynek első állomására most szombaton kerül sor, a kaliforniai Long Beach versenypályán.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!