Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Alig néhány hónappal ezelőtt látott napvilágot a Mercedes SLK legújabb ráncfelvarrott verziója. Szinte még időnk sem volt megcsodálni az autót, a Mercedes guru Brabus jó szokásához hűen máris bemutatta teljes körű tuning programját a kis Roadsterhez.

A csomag egyik legütősebb eleme a teljesítmény tuning. A gyári 360 lóerős 510 Nm 5.5 literes aggregátot 6.1 literre növelték. Az eredmény pedig extra 85 lóerős és 125 Nm nyomaték. Ennek megfelelően javultak a menetteljesítmény adatok is. Álló helyzetből alig kevesebb, mint 4,3 másodpercig kell taposnunk a gázpedált, hogy elérjük a 100 km/h-át. Padlóig nyomott pedál mellett pedig akár 305 km/h-ás sebességet is elérhetünk.

Egy ilyen igen impozáns menetteljesítményhez elengedhetetlen a tökéletes aerodinamikai kialakítás. A Brabus az új optikai csomagjának minden egyes elemét szélcsatornás tesztek segítségével tökéletesítette. Az új kialakítású első hátsó lökhárítónak, küszöböknek és az akár 19”-os felniknek köszönhetően a funkcionalitás mellett a látvány is tökéletesre sikeredett.

A sportosabb vezetési élményről 30 mm-es ültetésű sport futómű és egy elöl 355 mm-es, hátul pedig 300 mm-es tárcsákkal szerelt fékrendszer gondoskodik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!