Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Már fel is került galériánkba az első képáradat Európa legnagyobb tuning kiállításáról, a Tuning World Bodensee-ről, mely a tegnapi termést tartalmazza. Az autók ezreit vendégül látó nemzetközi rendezvény teljes területét bejárni azóta sem sikerült, a hihetetlen mennyiségű látnivalóra minden bizonnyal egy hét sem lenne elég.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A kiállításnak otthont adó Messe Friedrichshafen összesen 9 db, egyenként 7.500 m2 alapterületű csarnokból áll, mindehhez jön még hozzá a legnagyobb, A1 jelű pavilon, melynek mérete a kicsiknek kb másfélszerese. Mellettük pedig még van két nagyobb kültéri terület is, melyen további autók, valamint a drift és egyéb programokra tartanak fent, idén pedig már a pavilonok közötti folyosók sem maradtak autók nélkül.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A terület kiosztása szinte teljesen megegyezik a tavalyi felállással. A Hall-ok közül az A4-A6 csarnokokat (Club Area) foglalják el az autós klubok standjai (mi idén is az A5-ben vagyunk), az A3 leginkább Európa minden pontjáról meghívott VIP gépjárműveket tartalmazza, köztük rengeteg címlapautót és a régió tuning életének csúcsát képviselő alkotásokat. A sorból kissé kilóg az A2 (Performance Dome), mely a beltéri programoknak ad otthont (pl. Lowrider Show, koncertek, bemutatók, Miss Tuning választás). Az A1 és a B1-B2 jelű csarnokok egytől egyig tuningcégek standjait és autóit tartalmazza, hellyel-közzel a tuning egyes területeire lebontva. A B4 kifejezetten a multimédiának és a HIFI-nek lett szentelve, a B3 pedig leginkább az autókhoz kapcsolódó – vagy nem kapcsolódó – különböző lifestyle cuccok óriási piactere. Több száz cég állít ki ebben a négy csarnokban, a legkisebb helyi műhelyektől a legnagyobb, nemzetközileg is ismert nevekig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Csütörtökön a teljes Club Area területét (A4-A5-A6) sikerült bejárni, galériánkban is erről találhattok egy jókora válogatást. Minden egyes autót lefotózni szinte lehetetlenség, de azért törekedtünk rá. Hozzá kell tenni, van azért néhány autó, aminek nem biztos, hogy itt lenne a helye, de szerencsére elég elenyésző számban – nos őket inkább kihagytuk a sorból. Számos klub idén is kitett magáért, a közeli csoportosulások olykor kész építményeket húztak fel a nagy alkalomra – nem is véletlenül, hiszen a zsűri az autók mellett a legszebb standot is díjazza, a tét tehát nem kicsi.

A kapunyitásnak és zárásnak továbbra is megmaradt a rituáléja: pontban reggel 10-kor és este 7-kor az összes kiállító ráfekszik az autója dudájára. A hangzavar után az ember naivan azt gondolná, hogy végre fellélegezhet, kisvártatva viszont tőhangon beindulnak a HIFI-k... jó itt :)

Halle A6

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A tavaly kissé foghíjas csarnok idén totálisan megtelt, és a felhozatal is nagyon kellemesre sikeredett. A felhozatal márkák terén teljesen vegyes, elsősorban német autók találhatók, közöttük is uralkodóként a VW konszern, de számos BMW, Opel, Ford, és elvétve persze más márkák is beazonosíthatók. A standokat tekintve, a tavaly általános beach-feeling csak néhol bukkan elő, valószínűleg a hűvös időjárás idén másra ihlette a tunereket. Ugyan sokan nem vitték túlzásba a dekorációt, azért még mindig több az ötletesen kitalált installáció, melyhez gyakorta a klubtagok is hozzáöltöznek. Az A6 favoritja számunkra vitathatatlanul a Seatborder.de standja volt, akik ha dekorációban annyira nem is, viszont autókban igen kemény felhozatalt mutattak be a látogatóknak. Közöttük is kiemelten a fekete fényezésű, vörös, csajos airbrush képekkel ellátott Leon vitte a prímet, melyet hátul az új EOS lámpáival vérteztek fel.

Halle A5

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A mi standunknak is helyet adó csarnok nagyobbik részét japán autókkal operáló márkaklubok és csoportosulások teszik ki, mellettük az amerikai autóktól a franciákig minden megtalálható. Megjelenésben és autókban is a SpeedCowboys standját emelném ki: a kellemes, homokkal és pálmalevelekkel borított placc éke az egyen, narancs-fekete airbrush fényezéssel ellátott Vectra és 206, melyek magukban is szépek, de együtt hihetetlen nagyot ütnek. Szintén látványos a három Skyline-t kiállító import-parts.de standja, valamint a gyönyörű tuning Suprákat felvonultató Toyota Club standja, de a legtetszetősebb számunkra a svájci Peugeot klub dekorja volt: barátaink egy istálló belsejét építették fel a fal mellé, az autókat szalmával borított alapra parkolták, közöttük a fényezésükhöz passzoló háziállatokkal. Az ötlet egyszerűen hatalmas.

Halle A4

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ahogy haladunk az A1 felé, úgy komolyodik a felhozatal is: a show szépségversenyének, a Yokohama Tuning Awards pavilonjának is helyet adó csarnokban már szinte művészien megépített standokat, valamint néhány támogató cég installációját is megtalálhatjuk. Az autók között pedig számos gyöngyszem, mely joggal állhatna a legdurvább gépeket begyűjtő A3-as csarnokban is. A legötletesebb építményt a Rough Necks csapata hozta a helyszínre, aki egy tópart részletet építettek fel a területre. A kavicsos partról, melyen egy gyönyörű Golf IV-est forgatnak körbe, egy kis móló vezet a vízbe, ahol a többi autó áll. Közöttük kacsák, tavirózsák és más hangulatelemek úszkálnak, nagyon kellemes összhatást keltve. Annyi biztos, hogy a tulajdonosok nem sűrűn mászkálnak be az autókhoz, viszont legalább az is garantált, hogy senki nem lép be a stand területére :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szintén ütős a Carrera építménye, ők egy pálya döntött kanyarját húzták fel a területre, melyen három Opel versenyez. A stand kordonját pedig egy épített pálya képezi, melyen egész nap elektromos kisautók versenyeznek.

Ebben a csarnokban kerül majd sor a Show and Shine díjátadójára is, a zsűri tegnap óta folyamatosan járja körbe az autókat, hogy könnyű dolguk nem lesz, az már egyszer biztos. Az igen sokat jelentő trófeák pedig egy jókora vasketrecben várják sorsukat – remélhetőleg idén is jut számunkra is belőlük ;)

Természetesen mindez csak néhány kiragadott részlet a látnivalókból, még további oldalakat lehetne írni akár egy-egy standról is. Minderről viszont egyelőre beszéljenek a képek – mi pedig a számos étterem egyikének alapos vizsgálatát követően – hamarosan folytatjuk beszámolónkat a többi „A” jelű csarnokkal!

Folytatása következik!