Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A kétnapos, Vértes Pláza tetején tartott autó tuning találkozó és szakmai kiállítás után, idén került először megrendezésre Tatabánya első jelentős, nagyméretű tuning találkozója. A július 26-án lezajlott rendezvény nagyságát tekintve ebben a régióban még nem volt hasonló jellegű és méretű rendezvény.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Tatabánya nagyon jó autós csapattal büszkélkedhet, akik már szerveztek jó pár találkozót, és kivették a részüket a tuning világából. Ebből a városból került ki az MV6 Omega motoros Lada, a RAT Trabi, a turbos Corsa, és még sorolhatnánk. Szintén ez a város ad otthont az egyik legnagyobb autós-modell fotózással foglalkozó brigádnak, a ChicksOnWheels csapatának.

Minden adott volt egy jó rendezvény összehozásához, már csak a jó időre kellett várni. A reggel kicsit borongósan indult, de a kilenc órás kapunyitásra a Carstyling megérkezésével a jó idő is megjött. A parkoló hamar megtelt autókkal. Az ország minden pontjáról érkeztek autók.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az egész napos programokon - paintball, Gokart, Quadozás - is sokan részt vettek, bár személy szerint nekem a Paintballon résztvevők tűntek fel igazán, amint mutogatták a lila foltjaikat, hogy ki hogyan találta el a másikat :) ... Szexi lányok mosták kitartóan az autókat egész álló nap, természetesen Chicksonwheels módjára. Volt hozzá jó sok hab is a tűzoltóknak köszönhetően.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Volt egy kis meglepetés is a szervezők számára: jóval több autó érkezett mint amennyit vártak, ráadásként Ausztriából és Szlovákiából is érkezett egy kisebb konvoly. Így a fő parkolóban az utolsó pár hely is elfogyott, ekkor már 200 autó volt bent. Nem volt annyira hely szűke szerencsére, és pillanatok alatt még egy parkoló került megnyitásra, ahová folyamatosan álltak be az autók.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A nap első része a hangnyomás verseny szerelmeseinek szólt, a mérést a Mastercar Audió csapata végezte. A versenyen 48 (!!!) autó mérette meg magát, ami szép eredmény bármelyik találkozót is vesszük figyelembe. Született egy nagyon szép eredmény is, az egyik „leg-leg”-től: 156,5 db, melyet a kis Fiat Panda Teri (Czenke Tibi) teljesített.

A nap egyik feszültség levezető programja az autószétverés volt. Az öreg Volvót Ferencz Márton, a helyi Bosch Szerviz tuning mestere hozta, és vette kezelésbe. Az autó ki lett kötve, majd a gázpedál kitámasztva. Perceken belül elpukkantak a gumik, de az öreg csoda még Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!bírta. Volt hogy megállt és kis Szállítói segítséggel, bikázással újraindult. A biztos eredmény elérése érdekében a vízcsövek is el lettek vágva. 15 perc elteltével az öreg Volvo kimúlt. Ekkor jött el a közönség számára a közreműködés lehetősége: licitálni lehetett az egyes elemek szétverésére. A nagy „Samu” kalapács kézről-kézre járt, és a Volvóból pillanatok alatt egy felismerhetetlenségig összegyúrt vaskupac maradt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Délután kezdődött az autós szépségverseny. Az esemény egyik érdekessége lett volna, hogy a szokásostól eltérő módon zajlik majd a zsűrizés, úgy mint az előző tatabányai találkozón - minden nevezett autó egyesével végignézve a színpadnál. Sajnos a rengeteg induló miatt ezt nem lehetett kivitelezni, ezzel a módszerrel lehetetlenség lett volna időben befejezni a találkozót. A zsűri igazi ChicksOnWheels összeállítás volt: Tóth Adrienn a Vértes Center szépe és Spankovics Nóra „női szemmel” bíráskodtak már rutinosan, mivel nem ez volt az első zsűrizésük. A zsűri tagja volt még „szakmai szemmel” : Szentirmai Dávid (jómagam) a Carstyling.hu képviseletében.
Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, de lehetne úgy is mondani, hogy ilyen nehéz dolga még nem volt. Egy órától hat óráig folyamatosan Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!járták körbe az autókat. Azzal kellett szembesülni az eredmények összeállításánál, hogy kevés lesz a 12 db kupa, de sajnos csak ennyit lehetett kiosztani, pedig ennél többet szerettünk volna, de igyekeztünk azon lenni, hogy jusson mindenkinek. Ezért is döntött úgy a zsűri, hogy egy autónak csak egy kupát ad, így többeket tudunk jutalmazni az autóba fektetett munkájáért. Minden autó megérdemli az elismerést, amelyik a megmérettetésen részt vett.

Volt autós felvonulás 7 órától, keresztül a városon. Egy jó hosszú konvoly kígyózott végig a megyeszékhelyen.

Itt még nem lett vége a programoknak: egy Drift bemutatót is láthattunk Ferencz Márton jóvoltából. E30asával úgy rótta a köröket, hogy aztán szerelői nem győztek kereket cserélni. Jó pár gumi mínusz, de megérte, a közönség tombolt.

A nap végére mindenki kellemesen elfáradt, és alig várta az eredmény hirdetést és a tombolát. Kisorsolásra kerültek az ajándékok, és a tombolán megnyerhető autó is, amivel a boldog nyertes rögtön tett pár kört.

Az eredmények:

Hangnyomás verseny:

Amatőr „A”:

1. Botka Bálint 141,7 dB
2. Krausz Ádám 136,4 dB
3. Csiki László 133,6 dB

Amatőr „B”:

1. Hérig Zoltán 145,8 dB
2. Rábl Bence 145,6 dB
3. Ráncsik István 143,9 dB

Amatőr „C”:

1. Michi Car 150,2 dB
2. Laczik István 147,9 dB
3. Süveges Zoltán 147,6 dB

Amatőr „D”:

1. Dencs Attila 141,5 dB
2. Nagy Tibor 140,1 dB
3. Hegyi Attila 138,6 dB

Profi:

1. Gyurján Gábor 149,6 dB
2. Urbán István 149,4 dB
3. Speedu (Austria)1486 dB

Profi +:

1. Czenke Tibor 156,5 dB
2. Kiss Gergely 154 dB
3. Láncz János 152,5 dB


Autószépségverseny:

Épített kategória:

1. Landl René
2. Ráncsik István
3. Vrgya Imre

Legszebb felni:

1. Juhász Zoltán
2. Hodula Péter
3. Marosi Zoltán

Legszebb belső tér:

1. Dencs Attila
2. Mayer Tibor
3. Vida Zsolt

Legszebb extrém autó:

1. Speedy (Ausztria)
2. Marlis (Ausztria)
3. Majoros Erika

Miss Chicks on Wheels 2008:

1. Zsirai Zsanett
2. Kovács Renáta
3. Pozsgai Zsuzsanna


Egy kis statisztika:
Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!
A találkozón 276 autó nevezett összesen, és 1247 látogató jött ki. Az egész napot összegezve elmondható hogy hosszú fárasztó nap volt, de megérte, jövőre ugyan itt találkozunk!

Szentirmai Dávid (davidsz)