Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Közvetlenül az iskolakezdés előtti hétvégén, a Pécs-Pogány repülőtér adott otthont az idei nyár utolsó Dragracing gyorsulásának, melyre ezúttal is szép számmal érkeztek versenyzők az ország minden pontjáról.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A versenyen - szokás szerint - a hazai gyorsulási szcéna színe-java képviseltette magát, az Audimaxpower csapatától kezdve a turbós Hondákig szinte mindenki fellelhető volt. Az indulók között az (általunk) már rég nem látott Viper, az Erdős Csaba féle drag, valamint a Dragpolski is szerepelt, de számos környékbeli utcai autóval is találkozhattunk a rajtlámpa mögött. Az állandó résztvevők közül leginkább a Vogelsinger-Szabyk páros hiányzott, de felhozatal tekintetében így sem lehetett okunk panaszra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az időjárás meglehetősen – vagy inkább sátorszaggatóan – szelesen alakult, viszont pont a pálya irányában fújt, így csak hozzátett a remek időeredmények születéséhez. A verseny izgalmasan alakult, az Audiknak köszönhetően több 10 másodperc alatti futamnak is szemtanúi lehettünk, az egyébként nem a remek tapadásáról híres pályán pedig a csőrös drag is 8 másodperces időt teljesített.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Programok terén több nyereményjátékra is sor került, a Vörös Autócentrum jóvoltából pedig a szerencsés nyertesek vatta új Seat Leonok gázpedálját taposhatták a 402 méteres távon. Természetesen nem maradhatott el a már megszokottnak számító Erdős Csaba streetfighter show sem, a helyi tűzoltóság pedig a hosztesz lányokat menekítette ki egy karambolos autóból, egy bemutató keretei között.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Volt topless autómosás is, ami vis maior okán sajnos most nem azt a szintet hozta, amihez hozzászokhattunk. A hölgyek ráadásul arcuk, és fedetlen intim testrészeik közléséhez sem járultak hozzá, így ezeket kénytelen-kelletlen kikockáztuk. Aki esetleg kardjába dőlne a bánattól, megnyugodhat, hogy e téren túl sokról nem maradt le így sem – vigasztalódni pedig bátran használjuk csak a remekbeszabott nyíregyházi, frissen-szilikoncicis képeket, melyek ugyancsak Dragracinges verseny keretei között láttak napvilágot. Legközelebb is valami ilyesmit szeretnénk, kedves szervező urak :)

A folytatásra szeptember 27-én, a jól megszokott kiskunlacházi reptér betoncsíkján kerül majd sor. A többiről pedig beszéljenek a képek.