Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Aki figyelmesen olvasta a Renntech Mercedeséről írt cikkünket, annak bizonyára feltűnhetett, hogy bár második koncepciót emlegetünk, az első mégsem található sehol. Talán nagy titkot sem árulunk el azzal, ki nyúlhatott elsőként a C63-hoz: hát persze, hogy a Brabus.

A kissé túlbuzgó főszerkesztőnknek köszönhetően korábban bemutatott Renntech koncepcióval közel egy időben látott napvilágot a Brabus típushoz gyártott szeretetcsomagja is, melynek szintén alapos izmosodás a végeredménye. Az egyben előző, és következő C63-s elképzelés bemutatásánál is említettem, hogy azért egy V8-as 6.2 literes motortól láttunk már többet a történelem során, mint 451 lóerő. Félreértés ne essék ekkora teljesítménnyel bármikor kibékülnék, de azért egy ilyen erőforrástól mégis csak többet várna az ember.

Ennek azonban a német tuning alakulat csak örülhet, hiszen a brutális aggregát bőven rendelkezik tartalékokkal, amit erőlködés nélkül előcsalhatnak. Az ideálisabb teljesítmény eléréséhez kipufogó oldalra sport katalizátort, szívó oldalra pedig sport légszűrő rendszert installáltak, valamint a motorvezérlő elektronikát is újraprogramozták. A végeredmény 530 lóerő és 650 Nm nyomaték teljesítményében realizálódott, ami természetesen a gyorsulási adatokra is jótékony hatást gyakorolt.

Az új, B63 S teljesítmény csomagnak köszönhetően az eddigi 4.5 másodperces 0-100 km/h-ás gyorsulás 4.1-re, a 0-200 km/h-ás pedig 14.5-ről 13.1- re javult. Az autó végsebessége pedig immáron eléri a 315km/h-át.

Az izmosabb teljesítmény mellé a Brabus további extrákat kínál. Az ütősebb megjelenés és a jobb kezelhetőség érdekében - ha egyáltalán lehet ezt még fokozni - állítható sport futómű, mutatós 19”-os felni garnitúra, nagyobb hatásfokú fékrendszer és néhány exkluzív belő kiegészítővel is meglephetjük magunkat.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!