Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az új Audi R8 az idei év egyik legüdébb színfoltja. Annak idején, amikor az I’ Robot című sci-fiben ámuldoztam Will Smith csoda Audi-ján, nem is gondoltam, hogy egyszer viszont láthatjuk azt a gyönyörű formavilágot. Az idei évben azonban megszületett az R8, ugyan négy keréken, de azért ne legyünk telhetetlenek.

Az elsősorban Audi koncepciókat prezentáló MTM számára kötelező feladat egy ilyen autó átalakítása. Az általuk kreált szörnyeteg igen ütős, 560 lóerős teljesítménnyel és 580 Nm-es nyomatékkal büszkélkedhet. A gyárilag is igen potens 4.2 literes V8-as aggregát a kopresszoros teljesítmény kúra után szinte elrepíti az autót. Álló helyzetből mindösszesen 3.9 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra és további 8,6 másodperc padlógáz után már 200-al száguldhatunk. Az R8 a végsebesség tekintetében is legjobbak közé tartozik, hiszen a korlátozás kikapcsolás után akár 315 km/h-ra is képes.

Az autó tekintélyt parancsoló teljesítményét 20”-os MTM Bimoto alufelni garnitúrán feszülő, elől 245/30-as hátul pedig 315/25-ös Michelin Sport Cup abroncsok segítségével juttatja az aszfaltra. Optikailag küszöbspoilerek, valamint egy impozáns dekorcsík különbözteti meg az MTM verziót a mezei R8-tól.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!