A világ leggyorsabb Bentley-jének titulált Tetsu GTR-ről már a nyár közepén is olvashattatok híreink között. A koncepciót készítő japán ASI, a Toyo Tires oldalán az idei SEMA Show-n is megjelenik, a nagy alkalomra pedig még tornáztak egy sort a csomagon: valamivel letisztultabb, de egyben még durvább optika, más színösszeállítás – a virágminta viszont maradt.

A karbon felületekkel díszített matt fehér (Fujiyama White) fényezés, valamint az újragondolt szélesítő szett kétségtelenül jobban mutat a gépen, mint a korábban bemutatott aranyszínű verzió. Ami pedig szintén újdonságot jelent majd, a Bentley utastere, mely szintén egy japán cég, a Nishijin Fabrics áldásos tevékenységét dicséri. Minderről egyelőre nem sok minden publikus, bár vélhetően itt is az autó külsejével harmonizáló vidám díszítést találunk majd.

Az erősen limitált, mindössze 29 példányban elérhető Tetsu GTR az igazi meglepetést azonban továbbra is a motorháztető alatt rejtegeti: a nagyobb turbók, az új kipufogórendszer és a vezérlő elektronika átprogramozásának köszönhetően az autó 6.0 literes, ikerturbós V12-ese nem kevesebb, mint 800 lóerőt teljesít. A megszaladt paripák mellé valószínűleg indokolt a még mindig kissé otromba vasalódeszka a csomagtér fedelén, de egy tökéletes koncepció mellé talán szemet hunyhatunk felette.

A fehér Bentley a Toyo által kiállított hat autó egyike lesz a novemberi shown, így az nem kétséges, hogy a 22 colos brutális krómfelnik milyen abroncsokkal lesznek majd felszerelve. Mindennél többet már csak a SEMA keretei között tudhatunk meg, bár annyit hozzá kell tenni, hogy a cég sajtóközleménye szerint a bemutatandó autó külső megjelenése még mindig nem végleges.

Azért remélhetőleg felismerjük majd ;)