Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A West Coast Customs nevét bizonyára senkinek sem kell bemutatni. Az MTV Pimp my Ride műsorának köszönhetően világhírű ismertségnek örvendő tuner csapatról ennek ellenére vajmi keveset hallani, egészen mostanáig: a Continental Tire abroncsainak promózásához készítetett demóautót, a munkát pedig csak a legjobbakra merte rábízni. Mindebből hogyan lett Silver Surfer?

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A válasz egyszerű: a Continental új abroncsainak debütálása egybeesett a Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer (Az Ezüst Szörfös ébredése) DVD-s megjelenésével a tengerentúlon, amiben a cég marketingesei remek lehetőségnek láttak egy közös reklámkampányra. Még a név is adott: a film címe Fantasztikus Négyes, abroncsból is általában négy van egy autón, a hihetetlen konklúziót pedig mindenki szépen levonhatja magának.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Continental teljes mértékben használható, kevésbé Pimpes, de karakteres autó elkészítésére kérte fel a WCC csapatát, hiszen a cél mégiscsak az abroncsok promóciója. Ennek előtérbe hozásához pedig a hangsúly a futóműre került. Az autó brutális, 22 colos Giovanna F-8-as görgőket kapott, melyre az új gumik 265/30R22 és 295/25R22 méretekben kerültek fel, előre és hátra. Mind emellé Eibach rugók segítségével koppig is ültették a Chargert, külsőleg azonban nem mentek sokkal messzebbre: kiegészítők terén mindössze egy mutatós T-Rex hűtőrács, sötétített hátsó lámpák, valamint a Gibson kipufogója került felszerelésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ami viszont sosem árt, egy kis airbrush, ami a szintén nem kevésbé neves partnercég, az Alsa Corp hírnevét is öregbíti. A fő motívumot a motorháztetőn találjuk, az Ezüst Szörfös személyében, néhány kisebb okosság – mint például a strandhomok mintás festésbe bújtatott kilincs – pedig szinte észrevétlenül bújik meg a kaszni felületén.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Pimp my Ride kreálmányaihoz képest, az utastérben is visszafogottság uralkodik. Nem csak a gyári fejegység, de az alkatrész helye is megváltozott, hogy a Sony 2-dines, érintőképernyős XAV-W1 multimédiája bekerülhessen. Hasonlóan, a tökéletes hangzáshoz a hangszórók helye is változott, a WCC saját, egyedi paneleket faragott a szintén Sony, XS-D170SI szetthez. A mélynyomók a csomagtér hátsó falába, ízléses üvegszál köntösben kerültek beépítésre. Az erősítők a belső design kialakításánál nem kaptak túl nagy hangsúlyt, viszont ettől függetlenül még ott vannak: XM-2002GTR a magasakhoz és a közepekhez, XM-GTR6001 a két mélyhez.

A műsorokat tekintve, furcsa egy ennyire visszafogott koncepciót látni ettől a csapattól, a Continental viszont pontosan azt kapta, amit várt a promócióhoz. További érdekesség a ráfordított idő: a Silver Surfer – beleértve a koncepció kidolgozását – mindössze két nap alatt készült el.