Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az októberben esedékes Párizsi Autószalonra a Fiat egy limitált szériában elérhető tuning csomaggal is készül, mely az 500-ast veszi célkeresztbe. A komolyan nehezen vehető mini autó eddigi legütősebb verzióját készítették el, bármelyik szempontot figyelembe véve.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A módosítások lelkét az újragondolt 1.4 literes turbós motor jelenti, mely a gyári 135 helyett 160 lóerőt teljesít, mind emellé 3000-es fordulatnál akár 230 Nm nyomatékkal préseli az Abarth sportüléseibe azon szerencséseket, akik beférnek az utastérbe. A mindössze 930 Kg-os autó 7.4 másodperces 100-as sprintje, valamint a kőkemény 211 km/h-ás végsebesség pedig már elegendő indokot szolgáltatott ahhoz, hogy a Fiat külsőre is vérbeli versenyautóvá változzon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autót teljesen elborító légterelők, köztük a beömlőkkel tarkított első lökhárító, a diffúzor és az elmaradhatatlan tetőszárny minden bizonnyal kellően gondoskodnak az elszaladt lovak mellé elengedhetetlen leszorító erőről, de az ügy komolyságát az ültetett futómű, valamint a sport fékrendszer is alátámasztják. Felnik terén az Abarth 17 colos, fehér festésű garnitúrájára esett a választás, 205/40R17 méretű – természetesen – Pirelli abroncsokkal. Standard opcióként azonban a tárcsák egyel kisebb méretben elérhetők.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az i-re a pontot a vérbeli RACE matricázás teszi fel, ezt a divatos piros-fehér kombót pedig mintha nem is olyan régen már láthattuk volna valahol. Az Abarth SS komplett modellként, valamint már meglévő Fiat 500-ashoz szettként is megvásárolható lesz a közeljövőben. Az autónak a Fiat egyébként külön minisite-ot is szentelt az Abarth oldalán belül, érdemes meglátogatni: láthatóan nagyon büszkék a kis méregzsákra.