Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Renault a megújult Megane családhoz igazodva saját márkakupájának versenyautóját is újraszabta. A 2009-es Megane Trophy gyakorlatilag csak a színében hasonlít a kupában 2005 óta szereplő erőgépre, melyet a mára idejétmúlt Megane II Sport ihletett.

Ahogyan anno a „kacsaseggű” Megane sem volt szebb a korábbi kiadásnál, sajnos a negyedik széria sem hozzá már vissza azt a sportosságot, amit 2004-ig jelentettek az utcai Megane Coupe-k. Ellenben az őket mintázó Trophy megmutatja, hogy mi a maximum, amit ki lehet hozni az elsőre kissé szokatlan formavilágból.

Nincs ez másképp a 2009-es Trophy-nál sem. Az összes lámpa, és a szélvédő is változatlan formában az utcai autóról öröklődött, a 100%-ig szénszálas kaszni pedig áramvonalas, kiszélesített kialakítást kapott, hátul diffúzorral és egy jókora szárnnyal. Az új kaszni aerodinamikai jellemzői 40%-al jobb mutatókkal bírnak, mint az elődé, ami ebben a sportágban több, mint hasznos fejlődés.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Mechanikailag az autó szinte változatlan maradt, ugyanaz a 3.5 literes V6-os középmotor hajtja, megmaradt a szekvenciális váltó, valamint az állítható sport futómű is, a 18 colos kerekekkel és a Michelin abroncsokkal. Egyedüli változást az új szívósor jelent, melyet a tetőn található beömlő lát el friss levegővel. A változtatás 30 lóerővel növelte meg az eddigi 330 tagú ménest.

A komplett csomag még mindig fejlesztés alatt áll, de minden bizonnyal a Párizsi Autószalonon történő debütálás idén sem marad ki. A 2009-es verzió egyébként alapállapotában csak tuning csomag formájában fog létezni, mellyel a már eladott Trophy-k szerelhetők fel a jövő évi szezonra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!