Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk a Japánok egyik érdekes autós versenyformájáról a „Time Attack”-ról. Akinek nincs kedve visszaolvasni annak, most pár mondatban összefoglalom a Time Attack a lényegét. A recept a következő: végy egy tuningolt utcai autót utcai gumikkal szerelve, és minél jobb idővel teljesíts egy szakaszt vagy versenypályát. Az igazságos verseny érdekében természetesen itt is különböző kategóriákban folynak a versenyek. Japánban ez a versenyzési forma igen közkedvelt, amit az is bizonyít, hogy minden valamire való tuning cég rendelkezik legalább egy Time Attack koncepcióval.

A legújabb jelentkező egy a Chargespeed, Voltex és az APR által készített aerodinamikai változtatásokkal felöltöztetett igen agresszív külsejű, porig ültetett Subaru STI. Az ültetést egy professzionális –ez itt a reklám helye- az oldalunkon is megvásárolható KW Variante 3-as futóművel oldották meg. A versenyképes úttartást pedig egy 18”-os Advan RS Gold felniken feszülő méretes 265/335-os abroncsok teszik teljessé.

A sikerhez természetesen a teljesítményen is faragni kellett. Az újraprogramozott vezérlőelektronika, a nagyobb 750cc injektorok, emelt turbó és benzinnyomás összességének köszönhetően több mint 400 lóerő segíti a minél jobb időeredményt. Az autó biztosan jól fog majd szerepelni saját kategóriájában. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.