Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mint az a marketing-hadjáratnak köszönhetően már lassan köztudott, a TOYO Tires hat, igen ütős koncepciót készül kiállítani az idei SEMA Show keretei között Las Vegasban. A 800 lóerős Bentley Tetsu GTR már korábban bemutatkozott, következzenek a további versenyzők!

Természetesen a line-up többi tagja is a világ elit tuningcégeinek munkái közül kerül ki. A sort rögtön egy új Nissan GT-R nyitja, melyet a Bulletproof Automotive szabott SEMA-kompatibilis állapotra. A magas minőségű karbon kiegészítők mellett az Amuse titánium kipufogórendszere, és az Endless hatdugattyús fékei kerültek felszerelésre. A lényeg pedig ugye a limitált szériás, 20 colos BBS LM-DBK-P garnitúra, melye a Toyo Proxes R888 jelzésű papucsait húzták, elől 285/35ZR20, hátul pedig 315/30ZR20 méretekben. A Proxes 888 egyébként a SPEED World Challenge versenysorozat hivatalos abroncsa is egyben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Szintén a rizsrakéták közül kerül ki a Vivid Racing Mitsubishi EVO X-ese, mely nem kevesebb, mint 650 lóerőt (!!) teljesít, ami az eddigiekben látott koncepciókat alapul véve abszolút rekord. Az autó a Valdi aerodinamikai szettjét kapta, további érdekessége pedig a Porsche GT3 RS-ről ismerős zöld festés. Abroncsok terén a Toyo Proxes R1R garnitúrára esett a választás, 265/35R18 méretekben. A 18 colos AME Tracer felniken feszülő gumik számos verseny díjnyertes márkáinak bizonyultak, köztük tudva a Time Attack és a 2007-es Formula Drift bajnokságokat is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A negyedik kiállítandó autó vérbeli old school Hot-Rod, mely egy 1931-es Studebaker Model 54-esen alapul. Megálmodója a Toyo rendezvénymenedzsere, Adrian Puente, elkövetője pedig a restaurációkra specializálódott Choppin' Block Custom Fab. Az egyelőre még félkész, vágott tetővel, teljesen újjáépített kasznival kecsegtető oldtimer átalakított Chevy 350-es blokkot kapott, futómű terén pedig air ride alapú felfüggesztéseket szerelnek majd fel rá. A teljes mértékben egyedi, Centerline Smoothie felniket a Toyo Proxes 4, népszerű négy évszakos utcai abroncsaival borítják majd, elől 235/40ZR18, hátul pedig 275/40ZR20 méretben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Toyo terep abroncsait hivatott népszerűsíteni a 2009-ben debütáló Toyota Tundra CrewMax egy példánya, mely utolsó előttiként került a SEMA autók közé. Az egyedi átalakításokat a Two Brothers Custom Trucks és az Eye Kandy Designs neve fémjelzi, abroncsokat tekintve pedig az Open Country M/T garnitúrája került a 20 colos BMF S.O.T.A felnikra, 37x13.50R20-as méretben.

A hatodik kiállítandó autó kilétét egyelőre homály fedi, annyit viszont már publikussá vált, hogy az elsősorban SUV-okat, luxusterepjárókat megcélzó Proxes ST II abroncsokkal lesz szerelve. Gyaníthatóan nem egy roadsterről lesz szó, de ha máshonnan nem, majd az újabb PR-ből biztos kiderül.