Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az idei SEMA Show közelségével sorra látnak napvilágot a kiállításra szánt, durvábbnál-durvább V8-asok. Az egyik sztártípusnak számító Dodge Challenger immáron hatodik átirata lát napvilágot, és minden bizonnyal még mindig csak egy hosszú lista elejénél járunk. A MOPAR háza tájáról egyelőre egy Dodge RAM koncepcióról tudunk, most már viszont biztos, hogy beparkolnak mellé egyet a legendás sportautó modern átiratából is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Chrysler gyári alkatrész-beszállítójaként tevékenykedő cég változata egy teljes értékű versenyautót takar, mely a híres újfunlandi Targa rallye keretei között indult idén – a rejtélyes névválasztást tehát semmiféle levehető tető nem indokolja. A „Samantha” névre keresztelt Challenger egyébként gyorsulási koncepcióként kezdte pályafutását a MOPAR-nál, számos elem – az első légterelő toldat, a motorháztető beömlője, valamint a Dodge Viper-től kölcsönzött kígyózöld árnyalat is még ebből az időből maradt.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A hátsó abroncsok elszomorításáról a típusba pakolható legnagyobb, V8-as HEMI 392 aggregát gondoskodik, mely a MOPAR kúrájának köszönhetően 540 lóerőt és 663 Nm nyomatékot teljesít. A brutális erőhatás a Tremec hatsebességes manuális váltóján keresztül jut a hátsó tengelyre, a megállásról pedig a Stoptech hat- és négydugattyús fékei gondoskodnak, 380 és 355 milliméteres tárcsákkal párosítva.

A fékek, valamint a KW által kifejlesztett futómű is szintén adaptáció: átalakított alkatrészek a Dodge Viper SRT-10 ACR-ből, mely típus egyébként jelenleg a Nürburgring leggyorsabb köridejével büszkélkedhet, az utcai autók között. Samantha egyelőre csak Újfundlandon domorít, a Viper rekordjáról készült videó azonban mindenképpen megér egy misét.